CDA i konkurs

I torsdags beslutade styrelsen för den svenska oberoende skivdistributören CDA att ställa in samtliga betalningar med omedelbar verkan för att om möjligt rädda bolaget med förhoppning om ökat statligt stöd. Direkt efter ett möte med Statens Kulturråd igår så beslutade styrelsen att lämna in en konkursansökan.

CDA har verkat inom den smalare musiken såsom folkmusik, klassisk musik, konstmusik och jazz vilket har gjort det mycket svårt att bedriva verksamheten utan ökat statligt stöd. ”Tanken med att konkurrensutsätta CDA:s verksamhet är bisarr ur flera aspekter”, sade bolagets VD Göran Sverkman.

I och med CDA:s konkurs så hotas verksamheten för de ca 200 mindre svenska skivbolag som distribueras enbart genom deras nätverk.

1 reaktion på ”CDA i konkurs”

  1. Bolagets VD lever inte riktigt i verkligheten. Att inte konkurrensutsätta verksamheten beroende på genre vore betydligt mer bisarrt. Det är väldigt många som vill ha pengar av staten och de måste givetvis prioritera som alla andra. Även om det inte är några stora pengar för just CDA:s del så gör de sannolikt betydligt mer nytta som exempelvis bistånd till Rwanda eller miljövårdande projekt. Så länge det finns extremt viktiga problem av den typen att lösa bör vi inte slösa pengar helt i onödan på att från statligt håll subventionera något så trivialt som smal musik.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top