CDA hotas av konkurs

Den svenska skivdistributören CDA fick för fyra år sedan beskedet om att det var slut på statligt stöd till bolaget och att de skulle anpassa sig till den konkurrens som råder på marknaden. För ett bolag som specialiserat sig på smalare musikgenrer såsom jazz, klassisk musik och folkmusik så är det inte helt enkelt och nu hotas CDA av konkurs. Tills vidare har de därför beslutat om att ställa in betalningar för att om möjligt rädda företaget.

Det var redan i våras nära konkurs men då fick CDA 1 miljon kronor i stöd av Kulturrådet. Företaget har sedan dess sökt andra finansiärer men då detta inte lyckats så anser ledningen att verksamheten inte kan fortsätta utan ett långsiktigt stöd från statligt håll. Rebecka Svensén, informationschef på Kulturrådet, beklagar den situation som uppkommit men låter samtidigt meddela att de inte har resurser att gå in med mer pengar i nuläget.

CDA har varit i drift sedan 1988 och är idag ensam distributör för 195 små och medelstora skivbolag i Sverige som därmed är helt beroende av företagets fortsatta existens.

Scroll to Top