Cazzette skriver på för Island Def Jam

DJ-duon Cazzette är Avicii-managern Ash Pournouris senaste hjärteprojekt. De två svenskarna blev förra året världens första band att lanseras av musiktjänsten Spotify och signas nu av Universal Music-etiketten Island Def Jam.

När managern Ash Pournouri var på jakt efter en ny musikakt att jobba med fick han upp ögonen för Sebastian Furrer och Alexander Björklund. Cazzette välkomnades in i At Night Management-familjen och en remix på Aviciis ”Sweet Dreams” blev startskottet för deras samarbete. De följde upp med en remix på Swedish House Mafias ”Save the World” som blev godkänd av housetrion som en officiell remix och satte sin egen prägel på Adeles ”Set Fire to the Rain” och Jay-Z & Kanye Wests N***** in Paris.

I ett experimentellt samarbete med Spotify lanserades deras debutalbum ”Eject” i november 2012 via musiktjänstens plattform och kanaler. Cazzettes första singel, ”Beam Me Up”, intog förstaplaceringen på Billboard Dance Chart, blev den mest spelade låten på Billboard Dance Radios åtta radiostationer och ligger nu som #6 på iTunes Dance Chart och #1 på Heavy Rotation på iTunes i USA. Musikvideon till låten har på VEVO/Youtube passerat 4 miljoner visningar och över 11 miljoner amerikanska tittare kunde höra låten i senaste avsnittet av American Idol.

Nu signar DJ-duon med Universal Music-etiketten Island Def Jam, där artister som bland andra Rihanna, Kanye West och The Killers är signade. Inför kommande albumet släpper de sin debutsingel ”Beam Me Up” den 13 maj och gör den tillgänglig i alla kanaler, från att ha funnits exklusivt på Spotify. Efter att ha spelat på några av världens största scener i genren som Ultra och Tomorrowland väntar nu flera spelningar runt om i världen. På hemmaplan i Sverige kan Cazzette-fans se duon på Summerburst i Göteborg den 7 juni och på Emmabodafestivalen den 23 juli.

Rulla till toppen