Cavalera Conspiracy till Metaltown

cavalera-conspiracy

De legendariska bröderna Cavalera återförenades för ett par år sedan efter ett helt decennium utan kontakt. Nu är ordningen återställd och de två Sepultura-genierna är pånyttfödda som Cavalera Conspiracy. Tillsammans med en av USA:s just nu ledande metalcore-akter, All That Remains, är de idag klara för Metaltown!

Cavalera Conspiracy
De brasilianska bröderna Igor och Max Cavalera grundade i mitten av 80-talet Sepultura som blivit ett av de mest hyllade metalbanden genom tiderna med 20 miljoner sålda album. När det 1996 stod på toppen av karriären valde Max att lämna gruppen för att istället nå framgångar med Soulfly. Sepultura ersatte den förlorade medlemmen och bröderna bröt kontakten med varandra.

Det skulle ta 10 långa år innan bröderna åter träffades. Ett möte som mirakulöst nog resulterade i nytt gemensamt band. Under namnet Cavalera Conspiracy tog de upp den musikaliska tråd där den lämnats, mer än ett decennium tidigare.

Återförenade intog Cavalera Conspiracy Metaltown för två år sedan. En dag som för många av oss var mäkta högtidlig och näst intill osannolik. I sommar återvänder gruppen till Göteborg; då med nya albumet ”Blunt Force Trauma”. Ett intensivt album som av Max Cavalera beskrivs som en blandning av Minor Threat, Slayer och Cavalera Conspiracy.

All That Remains
Massachusetts har blivit något av en amerikansk version av Västra Götaland. Ett hem för ett flertal framstående metalband som Killswitch Engage, Unearth och Shadows Fall. All That Remains hör också hemma i delstaten och är förmodligen de som överraskat allra mest under de senaste åren. På kort tid har de kommit att bli ett av de mest intressanta metalcore-grupperna i USA.

Sedan debuten ”The Darkened Heart” från 2004 har de haft Killswitch Engage-gitarristen Adam Dutkiewicz vid sin sida som producent, vilket har visat sig vara ett framgångsrecept. Så också på senaste plattan ”For We Are Many”, där de på fullt allvar visar att de är ett band med kapacitet att erövra en hel metalvärld.

Klara artister:
System Of A Down, Volbeat, Korn, At The Gates, Cavalera Conspiracy, Cradle Of Filth, Soilwork, Watain, All That Remains, Ghost, Khoma, Parkway Drive, Raubtier, Black Dahlia Murder, Graveyard

Festivalinfo:
Metaltown 2011
Göteborg Galopp, 17-18 juni
www.metaltown.se

Rulla till toppen