Casablanca förband till Kiss i Malmö

casablanca

När KISS landar i Malmö med Sonic Boom Over Europé – From The Beginning To The Boom den 13 juni bjuder de in en stjärnspäckad öppningsakt för att dra igång sommarens största rockexplosion. Först ut på Malmö Stadions scen är inga mindre än vårens hetaste nya rockband: Casablanca!

Casablanca är ett band bestående av fem individer, som alla är kända från annat håll – Space Age Baby Jane, Melody Club, Alice Cooper, Sahara Hotnights och AIK! Nu spelar de hårdare tillsammans och de gör det med besked.

På P3 Guld i januari premiärspelade bandet och framförde där sin debutsingel ”Downtown”. Casablancas musik tar lyssnaren till en era då rocken hade kvar sin mystik och magi. I deras sound blandas såväl det sena 70-talets melodiösa rock, klassiska gitarrdueller och sylvass hårdrock. Det handlar om stora känslor, missförstådd passion och drömmar som aldrig dör.

Casablanca består av: trummisen Josephine Forsman (Sahara Hotnights), gitarristen Erik Stenemo (Melody Club), sångaren Anders Ljung (mannen bakom kritikerrosade Space Age Baby Jane), gitarristen Ryan Roxie (Roxie 77 och leadgitarrist med Alice Cooper i över tio år och har även spelat med Slash) samt basisten Mats Rubarth (tidigare fotbollspelare i AIK).Chris Laney har producerat debutplattan som släpps längre fram i vår.

När bandet, som av en händelse valt sitt namn just efter KISS originalskivbolag, blev inbjudna att öppna för KISS i Malmö den 13 juni var det ingen tvekan om vad svaret skulle bli. Ryan Roxie, gitarrist i Casablanca, säger ”Det är med stor ödmjukhet och beundran som Casablanca tar på sig rollen som öppningsakt för KISS i Malmö. Vi vet att genom åren har hundratals, kanske tusentals, band öppnat för Kiss… Men flera miljoner har det inte.”

Som tidigare bekräftats kommer även Mustasch, ett av Sveriges mest älskade hårdrocksband, att vara special guests under KISS båda kvällar i Sverige. Efter fem album, utsålda turnéer i Sverige, förbands- och headlineturnéer med Motörhead, Gluecifer och Rose Tattoo i Europa har en annan utgång varit direkt otänkbar. Med albumet Latest Version Of The Truth (2007) sålde de både guld och vann en grammis i kategorin Hårdrock och snart är det dags igen. Det självbetitlade nya albumet Mustasch släpptes i september 2009 och vann välförtjänt en grammis, i samma kategori.

HEMSIDA
www.myspace.com/casablanca

KONSERTDATUM
12.6 Stockholm, Stockholms Stadion (Special Guests: Mustasch och Europe)
13.6 Malmö, Malmö Stadion (Special Guests: Mustasch och Casablanca)

Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen