Carpark North firar kungliga brudparet

carpark-north

Efter Europaturné med LA-baserade ”30 Seconds To Mars” tar nu electro-trion Carpark Norths lansering avstamp i Sverige. På lördag den 19 juni flygs Carpark North upp till Stockholm för att fira det kungliga brudparet på TV4:s sändning av Bröllopsfesten i Kungsträdgården. Det blir en sprakande show med ”Just Human”, den aktuella singeln från albumet ”Lost”- bandets första internationella alster som släpps den 1 september.

Carpark North har med ett sinne för detaljer och genom en fantastisk liveshow redan kammat hem flertalet priser som Danish Music Awards, Zulu Awards samt P3 prisen i hemlandet Danmark. Nu är de signade till Sony Music Sweden för en världsomspännande lansering som börjar i Europa med start i Sverige, Tyskland, Finland, Schweiz, Österrike och Norge.

Det finns inget självklart recept för vad som ligger bakom de musikaliska svallvågor som Lau Højen (sång, gitarr), Søren Balsner (bas, synth) och Morten Thorhauge (trummor) lämnar efter sig. De första trevande ackorden mellan tre besläktade själar skulle visa sig leda till något mycket större än de någonsin kunnat drömma om. Nu skriver de all musik tillsammans där varje beståndsdel andas det Carpark North står för – där ”Carpark” symboliserar det rockiga skitiga, och ”North” det elektroniska norrskenet.

Carpark North håller en oerhört hög internationell nivå på sina låtar både vad det gäller produktion, melodi och texter. De är ett briljant band och vi ser inga begränsningar i hur långt de kommer att gå, säger Torbjörn Sten på Svedala, etiketten som står för den kreativa sidan av arbetet med Carpark North på Sony Music Sweden.

Den 8 juli ser vi dem på Hultsfredsfestivalen och i höst fortsätter Europaturnén.

Scroll to Top