Carl Barât och Electric Boys till Peace & Love

electric-boys-2009

– Biljettförsäljningen tickar sedan en tid tillbaka på i en förbluffande takt. Efter de senaste årens braksuccéer har vi gjort en del förändringar kring området för att våra besökare ska få en maximalt bra upplevelse när de njuter av alla liveakter, debatterna eller hänger på campingen. Och nu fyller vi alltså även på artistlistan med ett gäng riktigt spännande akter. Carl Barât och Electric Boys är några av dessa, säger presschef Ronny Mattsson.

Akterna som nu ansluter är:
Carl Barât (UK)
Electric Boys
Lauren Harris (UK)
Sky High
Hoffmaestro & Chraa
Warrior Soul (US)
Dan Viktor
The Knockouts
Follow Him to the End of the Desert

Carl Barât (UK)
Den brittiske låtskrivaren och indieikonen Carl Barât ansluter nu till den redan starka uppsättningen artister som är bokade till årets festival. Barât var fram till i höstas sångare och frontfigur i Dirty Pretty Things, vilka då splittrades. I januari var Barât bland annat förband till Glasvegas i samband med en show i Los Angeles och i sommar får vi alla nu chansen att höra honom framföra såväl material från The Libertines som från Dirty Pretty Things.

Bokad sedan tidigare är även Peter Doherty. Barât och Doherty var vännerna som startade indierockbandet The Libertines, där båda var frontfigurer. Efter en dispyt gick de åt olika håll 2004.
Under en tid har rykten florerat i media att The Libertines erbjudits enorma summor för att återförenas. Enligt vad Barât själv sagt så vill han inte återförenas för pengarna utan att de ska vara vänner igen innan de gör en sådan sak.

Electric Boys
1988 bildade Conny Bloom de numera klassiska Electric Boys tillsammans med Andy Christell. Efter ett första återföreningsgig på en annan svensk festival i sommar kommer de till Peace & Love. Både Bloom och Christell har varit medlemmar i klassiska Hanoi Rocks under de senaste åren, så liverutinen är kanske vassare än någonsin.

Lauren Harris (UK)
Den brittiske hårdrockssångerskan har det i generna. Hennes far är Steve Harris, grundare av Iron Maiden. Lauren upptäcktes på en pub av en talangscout, vilken inte hade en aning om hennes rötter. Debutalbumet Calm Before The Storm kom förra året och Lauren har på en kort tid hunnit spela på de största hårdrocksfestivalerna i Europa, bland annat Rock Am Ring. Hon har även varit förband till Iron Maiden under turnéer världen över.

Sky High
Bluesrockgruppen Sky High bildades redan 1978 av bland annat Clas Yngström, sedan länge erkänd som en av världens främste Jimi Hendrix-tolkare. Det självbetitlade debutalbumet utkom 1980 och gruppen gjorde samma år brak-succé på en stor Jimi Hendrix Festival i Holland. Man avslutade festivalen med att jamma med Mitch Mitchell, tidigare trummis i Experience, vilket var Hendrix band när det begav sig.
Sky High är en institution i svensk bluesrock och riffen kommer att eka över sommarens festival.

Hoffmaestro & Chraa
Hoffmaestro & Chraa har snabbt gjort rykte om sig att vara ett av landets bästa liveband och ett önskat inslag på sommarfestivaler. Med sin energirika musik, har de rest land och rike runt och byggt en stor och trogen skara fans. Bandet blandar ska, punk och soul i en mix som gör det svårt att stå still.

Warrior Soul (US)
Det amerikanska heavy metal-bandet Warrior Soul var aktiva i slutet av 80-talet och under första halvan av 90-talet. Bandet har ett starkt samhälleligt budskap och under de senare åren har man återigen börjat spela live och i sommar tänker de ge heavy metal-fansen på Peace & Love vad de tål.

Dan Viktor
Den svenske trubaduren Dan Viktor Andersson, även känd som Dan Viktor, har mottagit såväl både Ted Gärdestad- och Fred Åkerström-stipendier. Han har bland annat tolkat den store dala-poeten och proletärförfattaren Dan Andersson och i maj släpps det sjunde albumet Ett Jävla Liv.

The Knockouts
Rockabillypunk från landets huvudstad. Efter turnéer i USA och Europa har de rockat loss rejält med låtar från debutalbumet ”El Fin De La Guerra”. En ny skiva är på gång och detta attitydfyllda band är precis vad de antyder. En knockout live. På ett bra sätt.

Follow Him to the End of the Desert
Follow Him to the End of the Desert har likt en tasmansk djävul snurrat fram genom hiphop-Sverige sedan starten 2006. Tillsammans med sin omaskerade Dj Offbeat och sin svartmaskerade Sidekick Samael har han äntrat många scener i Skandinavien. På scenen ser man hardcore-hiphop, blues, spoken word, akustiskt och andra riktiga instrument. Ett av deras trademarks är att de på alla gig kastar ut hemmagjorda maraccas till publiken så att alla kan ta del av konserten.

Fler akter tillkommer.

Peace & Love är sex dagar av kärlek, budskap och musik.

Rulla till toppen