Carcass släpper nytt album

De brittiska dödsmetallegenderna Carcass sägs nu vara i färd med att slutföra inspelningen av sitt första studioalbum på 17 år tillsammans med den hyllade producenten Colin Richardson som arbetat med bland andra Fear Factory, Machine Head och Slipknot. Skivan väntas släppas i början av nästa år men genom vilket skivbolag är ännu oklart.

Svenskarna Michael Amott på gitarr och Daniel Erlandsson på trummor, som har turnerat med Carcass sedan gruppens återförening 2007, är inte längre inblandade i bandets aktiviteter på grund av schemakonflikter med deras huvudsakliga band Arch Enemy. Istället ryktas det om att gitarristen Bill Steer och basisten/sångaren Jeff Walker har fått sällskap i studion av trummisen Matthias Voigt från tyska deathcorebandet Heaven Shall Burn.

Carcass bokar just nu in ett antal livespelningar under 2013, däribland Maryland Deathfest på den amerikanska östkusten och en hårdrocksfestival i Chile.

Carcass släppte 1996 sitt sista album, ”Swansong”, genom brittiska Earache Records. Bandets ursprungliga trummis Ken Owen drabbades av en hjärnblödning i februari 1999 som var nära att kosta honom livet och han medverkade därför inte i bandets återförening.

Scroll to Top