Carcass släpper nytt album i år

De återaktiverade brittiska dödsmetallegenderna Carcass, som förmodligen var det enda dödsmetallband som nämndes i den populära TV-serien ”Vänner”, kommer senare i år att släppa sitt första nya studioalbum på sjutton år. Titeln har satts till ”Surgical Steel” och detta blir den första inspelningen med nya trummisen Dan Wilding, även känd från Aborted och Trigger The Bloodshed. Originaltrummisen Ken Owen medverkar även som gästsångare. Owen har inte kunnat medverka i bandets återförening eftersom han lidit av svåra hälsoproblem alltsedan en hjärnblödning var nära att ända hans liv i februari 1999.

”Surgical Steel” spelades in tillsammans med den rutinerade producenten Colin Richardson som arbetat med en rad av metalgenrens giganter såsom Fear Factory, Machine Head och Slipknot bara för att nämna några.

Svenskarna Michael Amott (gitarr) och Daniel Erlandsson (trummor) har turnerat med Carcass sedan återföreningen utannonserades 2007 men de är inte längre involverade i bandet eftersom de inte kan pussla ihop schemat med sitt huvudband Arch Enemy.

Rulla till toppen