Canon Blue blir sista Rumraket-släppet

canon-blue

Rumraket, skivbolaget som drivs av det danska bandet Efterklang, har beslutat att lägga ner med stil. Bolagets sista icke-Efterklang-släpp blir det nya albumet med Canon Blue, ett soloprojekt från den amerikanske multiinstrumentalisten Daniel James som för tillfället är ute på USA-turné tillsammans med Foster The People. ”Rumspringa” (Rumraket/Playground) släpps den 29:e augusti och för att fira detta ger Canon Blue bort första singeln ”Indian Summer” för gratis nedladdning.

Lyssna på ”Indian Summer (Des Moines)” här.

Efter att spelat in albumets grund i Köpenhamn med hjälp av Efterklang begav sig James till Island för att spela in stråkarrangemangen tillsammans med amiina (kvartetten som bl.a. spelat med Sigur Rós). Det storslagna resultatet är en kombination av nya och gamla influenser, där den minimalistiska ljudbilden låter James texter sväva fritt och där låtarna hamnar i ett gränsland som påminner om Jeff Buckleys intimitet sammanvävt med Sufjan Stevens lekfullhet.

Canon Blue debuterade 2007 med ”Colonies”, ett album inspelat tillsammans med Chris Taylor från Grizzly Bear. På uppföljaren ”Rumspringa” ser vi James fulla potential som text- och musikförfattare, en ådra som växt fram efter år i turnébussen, både på egen hand och som turnégitarrist i Efterklang.

Tracklist:
01. Chicago (Chicago)
02. Autark (Nashville)
03. Indian Summer (Des Moines)
04. Honeysuckle (Milwaukee)
05. Velveteenager (Minneapolis B)
06. Heavy Heart (Minneapolis A)
07. Lulls (Memphis)
08. Fading Colors (Bloomington)
09. A Native (Madison)
10. Bows & Arrows (Vegas)
11. Andalusia (Davenport)

Rulla till toppen