Calyx & Teebee till Sverige i vår

En brittisk jazzskolad multiinstrumentalist och en norsk b-boy kille som diggar house är lika med, ja, en av världens mest respekterade drum’n’bass-duos. Calyx & Teebee har sedan dagarna som soloartister och deras alster på renommerade d’n’b-etiketter som Moving Shadow i slutet av 90-talet stått för innovation och perfektion.

Deras första samarbeten ”Follow The Leader” och ”Cyclone” tog från första stund d’n’b-scenen med storm och debutalbumet ”Anatomy” från 2007 räknas idag som en milstolpe. Det tog Larry Cons och Torgeir Byrknes, som de egentligen heter, fem år att färdigställa uppföljaren. Men de låg inte på latsidan däremellan. En världsturné följde, med de båda två spelandes tillsammans på sex skivspelare och två mixers, speglar deras ambition samt passion för DJ:ande. Och när de inte var ute och spelade befann de sig i studion och skrev och producerade musik.

Calyx och Teebee med sina eklektiska bakgrunder och influerade av vitt spridda genrer från förr och nu, som de inkorporerar i sin d’n’b, samlade på sig material för flera skivor. Slutresultatet blev ”All Or Nothing”, 2012 års mest emotsedda släpp på scenens ledande skivbolag Ram Records. Med gästartister som Beardyman och Foreign Beggars och en produktion där teknisk perfektion och känsla och bas inte tummas på någonstans och nostalgi och futurism vävs samman. ”Vi är passionerade i att skapa ett nytt kapitel för oss själva och d’n’b” säger Calyx. För gamla d’n’b-skallar och nyfrälsta, musik och- basälskare, missa inte denna duo.

Konsertdatum
15 mars – Stockholm – Arena

Calyx & TeeBee live i Stockholm

Scroll to Top