Caligola säljer guld i Tyskland

caligola

Det konstnärliga kollektivet Caligolas syfte var att nå en högre nivå av kreativt uttryck och de lyckades. Singeln ”Forgive Forget” har precis sålt guld och debutalbumet ”Back To Earth” har fått strålande recensioner och legat högt på listorna i såväl Sverige som Tyskland.

Från TV4 Nyhetsmorgon till Café. Från DN till Livestage TV. Från Nöjesguiden till Gaffa. Gemensamt är fin kritik för att tillsammans sudda ut gränser inom genre och kliva utanför den musikaliska boxen.

Caligolas stora hit ”Forgive Forget” har precis sålt guld i Tyskland och det blir därmed andra singeln som säljer guld efter ett samarbete mellan Björn Dixgård och Gustaf Norén tillsammans med Salla och Masse från The Salazar Brothers. Singeln har närmare 3, 5 miljoner visningar på YouTube, låten spelas på högsta rotation på P3, albumet gick in på 13:e plats på Sverigetopplistan i Sverige och 1:a på iTunes i Tyskland. Denna framgång är få förunnat för svenska artister utomlands men inte fullt oväntad då killarna tidigare har gjort succé genom att Mando Diaos låt ”Dance With Somebody” var den mest spelade låten på radio i Europa 2009 och bägge låtar framfördes i årets stora Idolfinal i Tyskland.

Officiellt speldatum i Sverige är på Peace & Love i Borlänge i slutet av juni.

Scroll to Top