Calaisa till Peace & Love

calaisa

Nu avslöjas fler artister till årets redan mycket välfyllda Peace & Love. Den glödhete singer-songwritern Milow, elektronica-duon Ratatat från New York, countrypopbandet Calaisa och den politiskt medvetna Love Antell med sitt Florence Valentin är bara några i detta släpp.
Sista artisten till Nationalscenen och fyra DJ:s är nu också klara.

De tänker alla bidra till att göra årets Peace & Love till ytterligare en extraordinärt trevlig upplevelse och de lär knappast ha en liten publik att framträda inför då Peace & Love redan har slagit förra årets försäljningsrekord med råge och sålt mer än 25 000 biljetter. Försäljningen pågår fortfarande.

– Nu släpper vi ett till gäng artister, bland annat New York-bandet Ratatat som många kommer finna riktigt trevliga. Och DJ-akterna fylls även på för självklart ska man kunna dansa sig lyckligt svettig och euforisk till riktigt sköna beats på Peace & Love också. Det är i princip en rättighet, säger presschef Ronny Mattsson.

Årets Peace & Love har tema Passion och pågår mellan 22-27 juni i Borlänge.

Nu klara artister:
Milow (BE)
Ratatat (US)
Calaisa
No Fun At All
Florence Valentin
Kristofer Åström & The Rainaways
Simon Norrsveden

Sista akten till Nationals scen:
NEI

DJ-akter på Electric Circus:
Zoo Brazil
Dumb Dan
Juha Nikumaa
Pamela Bellafesta och Per Löv

Artistpresentationer

Den belgiske singer-songwritern Milow heter egentligen Jonathan Vandenbroeck och är i sitt land en av de största i sin genre. Den självbetitlade tredje skivan kom tidigare i år och han har vunnit en hel del priser samt legat högt på listor världen över. I Sverige spelas han frekvent på radio sedan en tid tillbaka. Milow är vad man kan kalla en riktig ”bubblare” och han har tidigare bland annat spelat på den belgiska megafestivalen Rock Werchter.

New York-duon Ratatat rör sig i gränslandet mellan postpunk, dansant pop och electronica. Det tredje albumet LP3 kom förra året. Den världsberömde kläddesignern Marc Jacobs använder gärna Ratatats musik vid sina visningar och fans av krautrock som Neu!, R’n’B-akten Rihanna och jazzlegenden Miles Davis kan alla hitta något i Ratatat.

Malmökvartetten Calaisa är beviset på att trägen vinner. När de inte fick napp hos skivbolagen i Sverige packade de väskorna och åkte till Nashville, stegade resolut in på anrika skivbolaget Mercury Nashvilles kontor och spelade upp några låtar för en av de högsta cheferna där. Han var så imponerad att han inom kort gav dem ett skivkontrakt. Nyligen släpptes det andra albumet Grafton Street, som fått strålande recensioner i bland annat Svenska Dagbladet.

No Fun At All bildades i Skinnskatteberg 1991 och har sju album i ryggen, varav det senast Low Rider, släpptes förra året. De är ett av de riktigt klassiska skatepunkbanden i Sverige.

Energiske Florence Valentin har bubblat rejält det senaste året och med sina socialrealistiska beskrivningar av livet har han även något viktigt att lyfta fram. Senaste albumet Spring Ricco kom ut tidigare i år. Tidigare i år var de bland annat förband till Glas Vegas under deras spelning i Sverige.

Kristofer Åström är en riktigt erfaren musiker och sångare och han släppte sitt åttonde album Sinkadus tidigare i år. Med sin americana- och countrydoftande musik har han satt många hjärtan i brand under sin långa karriär och var under våren även förband till A Camp under flera av deras spelningar i Europa. Med sig till Peace & Love har han de ljuvliga The Rainaways.

Simon Norrsveden släppte förra året debutsingeln Stockholmssången och under våren första albumet Ok baby, det är dags att vi ska vinna allt.

Med rötter i storheter som Fireside och Breach ser NEI sig själva som lite av ett Dream Team. Bandet har redan gjort sig ett namn på rockscenerna i huvudstaden och kommer runt albumreleasen i höst att ta steget ut i övriga landet. Till att börja med. Men först kommer de att kunna avnjutas på Nationalscenen under Peace & Love fredagen den 26 juni.

Rulla till toppen