Caecilie Norby tolkar klassiskt

caecilie-norby-arabesque

Nya albumet från en av Europas främsta jazzsångerskor är baserat på musik av klassiska kompositörer som Ravel, Satie, Faure och Rimsky-Korsakov. Det är vackra, välkända melodier som Caecilie Norby lagt sina egna texter till och stöpt om till jazzform och resultatet är magiskt vackert.

Senast vi såg henne i Sverige var i samband med Kronprinsessans bröllop – i TV-utsändningen från festkonserten i Konserthuset, då hon sjöng tillsammans med Rigmor Gustafsson och Silje Nergaard som ”Jazz Divas of Scandinavia”. Caecilie Norby är en av Europas främsta sångerskor, hon har framträtt med Dianne Reeves och Curt Stigers och har jämförts med Dinah Washington och Aretha Franklin.

Till nya albumet ”Arabesque” har Caecilie handplockat teman från de klassiska verk som var hennes allra första musikaliska inspiration som barn – som Ravels Pavane, Saties Gymnopedie och Rimsky-Korsakovs Scheherazade. Musikerna på ”Arabesque” är starka profiler inom den skandinaviska jazzens toppskikt; norska Bugge Wesseltoft, danska Palle Mikkelborg och svenskarna Lars Danielsson och Ulf Wakenius. Danska klassiska stjärnpianisten Katrine Gislinge medverkar också på albumet som är producerat av Caecilie och Lars Danielsson.

Arabesque släpps den 4 oktober.

Hemsida:
www.caecilienorby.com

Scroll to Top