Burst splittras i höst

Av Redaktionen
Jul 26th, 2009
1 kommentar
555 Views

burst

Det progressiva metalcorebandet Burst från Kristinehamn kommer att lägga ner sin verksamhet i höst eftersom de enligt egen utsago har förlorat motivationen och energin som krävs för att fortsätta spela i ett så pass ambitiöst band.

Innan bandets medlemmar går skilda vägar kommer de att spela på festivalen No Budget i Larissa, Grekland, och genomföra sin första och sista USA-turné under september och oktober tillsammans med franska Gojira (som även kommer agera förband till Metallica) och amerikanska Zoroaster. Det är möjligt att det blir en avskedsspelning i Sverige efter hemkomsten från Nordamerika.

Burst bildades 1993 i värmländska Kristinehamn och har spelats flitigt på bland annat ZTV de senaste åren. De släppte sitt sista album, “Lazarus Bird”, i september förra året via amerikanska Relapse Records. Albumet spelades in i Studio Bohussound i Kungälv som tidigare haft besök av bland andra Status Quo och ABBA.

Ett svar till “Burst splittras i höst”

  1. […] Som vi tidigare rapporterat så beslutade Kristinehamns-bandet Burst sig för att lägga av till hösten. De kommer dock att ge en sista avskedskonsert på Sticky Fingers i Göteborg fredagen den 18 december då de kommer att gästas av en rad kända musiker från trakten. Bandet kommer även att ge bort sitt utsålda minialbum “In Coveting Ways” i dörren till de första 100 besökarna. Hela konserten kommer även att filmas för ett möjligt DVD-släpp. […]