Burst ger avskedskonsert i Göteborg

burst

Som vi tidigare rapporterat så beslutade Kristinehamns-bandet Burst sig för att lägga av till hösten. De kommer dock att ge en sista avskedskonsert på Sticky Fingers i Göteborg fredagen den 18 december då de kommer att gästas av en rad kända musiker från trakten. Bandet kommer även att ge bort sitt utsålda minialbum ”In Coveting Ways” i dörren till de första 100 besökarna. Hela konserten kommer även att filmas för ett möjligt DVD-släpp.

Avskedskonserten kommer att bestå av två delar. Den första består av bandets sista album, ”Lazarus Bird”, som kommer att spelas i sin helhet från början till slut vilket innebär att de framför låtarna ”Momentum” och ”City Cloaked” live för första gången någonsin. Efter en kortare paus kommer de därefter att spela utvalda låtar från sitt tidigare material.

Burst har bjudit in ett gäng gäster som kommer att förgylla kvällen ytterligare. Bland dessa finns Elias Holmlid från Dragonland, Ulf Eriksson från The Great Deceiver och The Breeding samt bandets långvariga producent Fredrik Reinedahl. Flera andra möjliga gäster är på tal men kan inte avslöjas i nuläget.

Konsertdatum:
18 dec – Sticky Fingers, Göteborg

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Det progressiva metalcorebandet Burst bildades 1993 i värmländska Kristinehamn och har spelats flitigt på bland annat ZTV under 2000-talet. De släppte sitt sista album, “Lazarus Bird”, i september 2008 via amerikanska Relapse Records. Albumet spelades in i Studio Bohussound i Kungälv som tidigare haft besök av bland andra Status Quo och ABBA. De vann ett pris för bästa rock / metal vid P3 Guld-galan 2006 och var nominerade även 2009. Bandet beslutade sig under sommaren 2009 för att lägga av till hösten efter sin första och sista turné i Nordamerika tillsammans med franska Gojira (som även turnerade som förband till Metallica) och amerikanska Zoroaster.

Scroll to Top