Bullet och Jakob Hellman näst ut på Gröna Lund

bullet-2011

Gröna Lund går nu in i säsongens mest konserttäta vecka. Utöver spelningarna på Stora Scen med Oskar Linnros och Danko Jones arrangeras även Rockbjörnen på tivolit den 31 augusti. Först ut är konserterna på Lilla Scen där det i början av veckan bjuds på en sällsam spelning med Jakob Hellman och heavy metal med Bullet.

Bullet den 29 augusti
Det svenska heavy metal-bandet Bullet grundades i Växjö 2001. Debutalbumet Heading for the Top släpptes 2006 och följdes snart upp av albumet Bite the Bullet. Nu är bandet åter aktuellt i samband med lanseringen av sitt tredje album Highway Pirates. Bullet består av bandmedlemmarna Hell Hofer, Hampus Klang, Erik Almström, Gustav Hjortsjö och Adam Hector. Nästa år väntar spelningar utomlands.

Jakob Hellman den 30 augusti
Jakob Hellmans debutalbum … och stora havet släpptes 1989 och kom att revolutionera den svenska musikbranschen med sin träffsäkra poplyrik. Genombrottet fick ett genomslag som saknar motstycke i dagens fragmenterade medielandskap. Hellman mottog grammis för Årets Nykomling 1988 med bara en singel i bagaget och ytterligare en grammis för Bästa Manliga Rockartist året därpå. Därefter blev det tyst. Trots att Jakob Hellman inte har släppt ytterligare album har han en given plats i svensk pophistoria. … och stora havet har utsetts till det bästa svenska albumet genom tiderna och fortsätter att sälja. Missa inte en sällsam spelning med en av Sveriges mest mytomspunna artister.

Scroll to Top