Bullet For My Valentine till Metaltown

metaltown-2010

För en vecka sedan presenterades In Flames till sommarens festival, där de bland annat ger Rammstein sällskap. Idag fyller vi på med ytterligare stora namn!

Bullet For My Valentine har snabbt blivit ett av världens ledande moderna metalband och är ett av publikens mest önskade till festivalen. Tyska thrash-legenderna Kreator är tillbaka aggressivare är någonsin. Sonic Syndicate som precis tog hem pris som årets svenska grupp på Bandit Awards. Dessutom är amerikanska Bleeding Through och svenska Dream Evil klara för Metaltown.

Nya bokningar:
Bullet For My Valentine (UK)
Kreator (GER)
Sonic Syndicate (S)
Bleeding Through (US)
Dream Evil (S)

Klara sedan tidigare:
Rammstein (GER)
In Flames (S)
Dark Tranquillity (S)
Nile (US)
Sabaton (S)
Finntroll (FIN)
Cynic (US)
Raubtier (S)

Fler artister tillkommer.

Bullet For My Valentine (UK)
Sedan de spelade på Metaltown 2008 har allt verkligen exploderat för Bullet For My Valentine. Det var inte mycket mer än fyra år sedan deras vida hyllade debutalbum ”The Poison” släpptes. Ändå tillhör de redan ett av de allra största moderna metalbanden i världen just nu, med en framtid som mycket väl kan ta dem till den absoluta toppen.

De mångmiljonsäljande britterna har delat scen med såväl Metallica som Iron Maiden, tagit emot flera utmärkelser och vid senaste Sverigebesöket visade vart de är på väg med utsålda spelningar på Arenan i Stockholm, Lisebergshallen i Göteborg och Mejeriet i Lund.

I början av 2008 släpptes det andra och hårdare albumet ”Scream Aim Fire”. Ett tredje album är nu under arbete och släpps förhoppningsvis till våren. Enligt ryktet ska skivan ha ett mognare sound och helt sakna ballader. Något vi kommer få smaka på när de i sommar återvänder till Metaltown.

www.bulletformyvalentine1.com

Kreator (GER)
Tysklands främsta thrash metal-hjältar är ett enastående exempel på band som inte bara lever på gamla meriter, utan efter 20 år fortfarande överraskar med skivor av absolut högsta klass.

Bandet som funnits sedan 1982 är idag mer energifyllda och aggressiva än på länge. Ett definitivt bevis på just detta är deras tolfte och fullkomligt lysande studioalbum ”Hordes of Chaos” från förra året, som hyllats till skyarna av recensenter världen över.

Ett legendarisk metalband som vi är mycket glada över att presentera till sommarens festival.

www.kreator-terrorzone.de

Sonic Syndicate (S)
Det dröjde inte lång tid från starten i Falkenberg till albumdebuten ”Eden Fire” 2005. Lika snabbt blev de allas nya favoritband och kallades In Flames arvtagare. Hårt arbete lönade sig och inför uppföljaren skrev bandet kontrakt med välkända skivbolaget Nuclear Blast och deras första samarbete blev skivan “Only Inhuman”.

Under de senaste par åren har de gjort stora turnéer genom Europa, USA, Japan och just nu Ryssland. Här hemma har det inte varit lika lätt få en skymt av Sonic Syndicate på ett tag. Nyligen värdiga vinnare till årets bästa svenska grupp på Bandit Awards, ett par år efter att de mottog priset som årets nykomling

För närvarande befinner sig Sonic Syndicate i studion tillsammans med producenten Toby Wright (Kiss, Slayer, Mötley Crüe, Korn etc) och spelar in uppföljaren till ”Love and other Disasters”. Det nya albumet, som är satt att släppas i slutet av maj, lovar att ta bandets musik till nya nivåer.

www.sonicsyndicate.com

Bleeding Through (US)
Kaliforniens metalcorekungar Bleeding Through började som många andra inspirerade av göteborgssoundet och kanske framför allt av At The Gates. Men de har även turnerat över Europa med med norrländska Cult of Luna.

De fick sitt genombrott med albumet ”The Truth” från 2006, producerat av Rob Caggiano från Anthrax. Skivan gick in som nummer ett på amerikanska independentlistan och Billboard Magazine beskrev det som årets viktigaste hårdrocksalbum.

I sommar kommer de till Metaltown, då med ett nytt album!

www.bleedingthrough.com

Dream Evil (S)
Superproducenten Fredrik Nordström är världskänd för sitt arbete med In Flames, Dimmu Borgir, Bring Me The Horizon och många därtill. Han ingår även i det svenska power metal-bandet Dream Evil som nu är tillbaka med sitt nya album ”In The Night” och ett världsomspännande skivkontrakt med Century Media Records.

Sedan gruppen bildades för 10 år sedan har du hunnit göra ett avtryck ute i världen – inte minst i Japan där bandet gjort stor succé med turnéer och toppat listorna.

www.dreamevil.se

Biljettinformation:
18 – 19 juni 2010. Frihamnen, Göteborg

Biljetterna kostar 1450 kr inkl. serviceavgift och säljs via Livenation.se, Eventims callcenter 0771 – 651 000 och ombud, samt www.metaltown.se.

Scroll to Top