Bruce Bouillet släpper nytt album

Bruce Bouillet släpper sitt tredje instrumentala album The Order Of Control 23 januari 2014. Bouillet har de senaste 20 åren varit en eftersökt studiomusiker, ljudtekniker och producent I Los Angeles. På nya plattan har han ett nytt band bestående av basisten Dave Foreman och trummisen Glen Sobel.

För åtta år sedan tog Bouillet tillsammans med Foreman beslutet att skapa instrumental musik. Han förklarar; ”Dave är en legend inom Los Angelses undergroundscen. Han har spelat på fler plattor än jag kan nämna men några av dem med artister som DJ Quick, Aaliyah, Tupac, Snoop Dog, Ice Cube och Boyz ll Men. Hans huvudinstrument är gitarr men han är fantastisk på de flesta instrument. Hans basspel på den nya plattan är otroligt och trots att han är mer känd inom hip hop och R&B-kretsar så skapar han något helt eget när hans spelar rock. Trummisen Sobel är baserad i Los Angeles och spelar med Alice Cooper men har även spelat med Beautiful Creatures och Orianthi.

Bouillet har genom erfarenheterna med sina senaste plattor finslipat förmågan att skriva musik utan sång. Så här säger han: ”Mina instrumentala plattor har gjort det möjligt att tala via min gitarr till 100%”. Inte för att jag på något sätt är ett kontrollfreak men liksom en konstnär söker sitt eget bildspråk så vill jag att min musik ska vara unik och på grund av att jag inte är någon sångare så blir gitarren min möjlighet att uttrycka mig. Då det är sagt planerar jag faktiskt för ett projekt under nästa år som inkluderar en sångare!”

Scroll to Top