Brother North släpper debutsingel

Freyr Flodgren och Lucas Enqvist lever som två karaktärer ur Lucas Moodyssons film Tillsammans.
De delar ett kollektiv som heter Lärkträdet tillsammans med några andra musiker i deras hemstad Umeå.
Det är här de skapar sin musik, och behöver de öva sätter de sig bara i köket som mer eller mindre blivit en samlingspunkt för musiklivet i Umeå.
Visst, det kanske låter lite 70-tals flummigt, men gemenskapen i deras hem har blivit en viktig del i gruppens kemi.
De två killarna har känt varandra sedan de var 10 år gamla och har mer eller mindre levt tillsammans som två bröder sedan dess. Deras vänskap har gjort dem trygga i sig själva och varandra.
De brinner inte bara för musiken utan även naturen har varit en viktig del i deras uppväxt. Det är denna fascination för naturen som även märks i deras musik, som går från det stillsamma och vackra till det storslagna och vidsträckta.
Skulle man beskriva Brother Norths musik är det som ett soundtrack till en road movie som tar oss igenom ett vidsträckt landskap.

Brother North värnar om den traditionella akustiska musiken. Musik som tar oss bort från den just nu trendiga elektrovågen som sveper in över topplistorna. Istället bygger de sina låtar på riktiga instrument. Det är nog få musiker som vid 21 års ålder kan arrangera både stråkar och blåsinstrument helt själva, bara för att få musiken precis så som de vill ha den.
När man lyssnar till Brother Norths musik märker man tydligt vilka grupper som är starka inspirationskällor till Freyr och Lucas. Grupper som Mumford And Sons, The Cinematic Orchestra och självklart Sigur Rós kan skymta i arrangemangen och fans av just dessa grupper kommer att hitta sina nya favoriter i Umeå-bandet.
När ni sedan får uppleva Brother North live faller alla bitar på plats.
Då blir det än mer symfoniskt och deras folk-pop förstärks med inslag av den moderna klassiska musiken. Det är här Brother North hittar sin absoluta rätt, och deras vackra musik får blomstra tillsammans med de vidsträckta ljudlandskapen.

Igår släppte Brother North debutsingeln Rain Song / Krummi.
Rain Song är en vackert arrangerad låt, som visar upp gruppens styrka i att orkestrera musik. Enkelt men ändå stort får de låten att känns som hämtad ur ljudspåret från en film.
Krummi visar upp Freyrs fascination för Island, då den är är sjungen på isländska.
Debutalbum släpps under våren 2014.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top