Bröderna Rongedal i Chess på svenska

Foto: Jenny Frejing

Efter framgångsrika år som bandet Rongedal tar nu tvillingbröderna Henrik och Magnus steget ut på musikalscenen. Under hösten och nästa vår står de på GöteborgsOperans scen som domaren i Chess på svenska. De kommer att göra rollen på ett helt nytt sätt. I regissören Mira Bartovs uppsättning är domaren en dubbelkaraktär med splittrad personlighet som bröderna kommer att gestalta samtidigt. De kommer att ta med sig mycket av det Rongedalska sättet, som sedan tv-debuten 2007 har gett dem ett mycket positivt mottagande av en bred publik, till karaktären.

I Henrik och Magnus gestaltning blir domaren en skruvad, rolig och extrem karaktär med dubbla personligheter. Jag är oerhört glad över att vi har lyckats locka dem till musikalscenen, säger Mira Bartov, regissör för Chess på svenska.

När Chessskivan kom 1984 blev vi helt knockade, så när vi fick frågan om rollen som domaren tänkt för oss båda kunde vi ju inte tacka nej! Att dessutom kunna skriva GöteborgsOperan i våra CV:n är både oväntat och fantastiskt, säger Henrik och Magnus Rongedal.

Chess på svenska har premiär på GöteborgsOperan lördag 8 september 2012 och spelas till och med 22 mars 2013. Huvudrollerna görs av Philip Jalmelid (Anatolij), Christopher Wollter (Freddie), Evelyn Jons (Florence) och Nina Pressing (Svetlana). Regissör: Mira Bartov och dirigent: Anders Eljas/Björn Dobbelaere.

Kort fakta om Bröderna Rongedal:
Tvillingbröderna Magnus och Henrik Rongedal växte upp i Molkom, mitt i Värmland. Enskilt, men framför allt tillsammans, har de blivit några av Sveriges mest anlitade sångare bakom artister på skivinspelningar, live-framträdanden och diverse tv-galor. De fick sitt stora publika genomslag i Så ska det låta 2007 och Melodifestivalen 2008, där de kom fyra i finalen i Globen. Under många år har de gett konserter, spelat in skivor, turnerat enskilt och med andra artister samt medverkat i flera olika tv-program bland annat Körslaget där de bildade Team Rongedal. Henrik och Magnus har parallellt skrivit egen musik och några låtar har även nått andra sidan av jordklotet och fastnat på skivor med ett japanskt pojkband, ett koreansk band och en japansk musikal. (källa www.rongedal.se)

Scroll to Top