Brittiska Paradise Lost får svensk trummis

adrian-erlandssonSvenske Adrian Erlandsson har rekryterats av de brittiska goth metal-pionjärerna Paradise Lost som deras nya permanente trummis. Han kommer inte att finnas med på bandets kommande platta men han gör sin första spelning med Paradise Lost på Inferno-festivalen i Oslo den 10 april.

”Paradise Lost har varit ett av mina favoritband sedan jag hörde dom för första gången 1990.”, säger Adrian. Nerikes Allehanda har publicerat en fem minuter lång videorapport från Fascination Street Studios i Örebro där Paradise Lost spelar in sitt nya album tillsammans med producenten Jens Bogren vilken kan ses nedan.

Adrian Erlandsson föddes i Malmö 1970 och började sin karriär som musiker när han kom till Göteborgs universitet 1990. Efter nära ett årtionde tillsammans med de framgångsrika svenska banden At The Gates och The Haunted så flyttade han till England 1999 för att spela med skräckmästarna Cradle of Filth vilka han lämnade år 2006. Sedan dess har han bland annat spelat med Code och Brujeria samt med sin fru Amber i Nemhain. Han var även med på At The Gates återföreningsturné förra året.

Paradise Lost firade förra året 20-årsjubileum som band och firade det med flera spelningar tillsammans med My Dying Bride och Anathema. De släppte även en live-DVD vid namn ”The Anatomy of Melancholy”.

Scroll to Top