Brittisk basist avled på turnén i Sverige

Av Redaktionen
Okt 7th, 2009
1 kommentar
607 Views

I måndags kväll skulle det brittiska thrash metal-bandet Evile ha spelat tillsammans med de svenska veteranerna Amon Amarth och Entombed i Luleå men bandets basist Mike Alexander blev hastigt sjuk och togs till sjukhuset där han senare avled. Han blev 32 år gammal. Enligt Norrländska Socialdemokraten tros dödsorsaken vara någon form av hjärnblödning.

– Han blev plötsligt sjuk och fördes till sjukhus. Sedan dog han. Man tror inte att sådant här händer. Det är så sorgligt. Våra hjärtan går ut till hans familj, säger Alex Hellid, gitarrist i Entombed, till Aftonbladet.

De kvarvarande chockade bandmedlemmarna i Evile ställde omedelbart in sin fortsatta medverkan i resten av turnén genom Europa som skulle pågå till slutet av november. Det unga lovande bandet släppte sitt andra album “Infected Nations” den 21 september.

Amerikanska BrooklynRocks intervjuade bandmedlemmarna Ol Drake och Mike Alexander den 20 augusti i år på skivbolaget Earache Records kontor i New York City. Se och lyssna till intervjun nedan.

mike-alexander-evile

Ett svar till “Brittisk basist avled på turnén i Sverige”

  1. […] Som tidigare rapporterats så avled basisten Mike Alexander från det brittiska thrash metal-bandet Evile tidigare i oktober under gruppens turné i Sverige tillsammans med svenska Amon Amarth och Entombed. Dödsorsaken har nu fastställts och det var inte någon hjärnblödning som tidigare uppgetts i media utan lungemboli, det vill säga en propp i en artär i lungan. […]