Britney Spears slår rekord i USA

britney-spears-2011Britney Spears fortsätter att slå rekord med nya singeln ”Hold It Against Me”. Nu går låten in som etta på Billboard Hot 100 singles chart med en försäljning på 411 000 digitala singlar bara på en vecka. Detta är nu den mest säljande singeln på en vecka i USA – ett rekord som tidigare tillhörde Taylor Swift. Billboard Magazine meddelar också att Britney är den andra artisten i tidningens 52-åriga historia att gå direkt in på förstaplatsen på Hot 100 singles chart med mer än en singel. Första gången Britney Spears gick direkt in som etta var med singeln ”3” som släpptes 2009.
Ovanstående rekord delar hon med Mariah Carey.

Utanför USA har det gått minst lika bra för ”Hold It Against Me” – singeln ligger etta på iTunes i 19 länder. Australien, Belgien, Japan, Canada, Schweiz, Frankrike och Irland är några av de länder där Britney Spears ligger etta. I Sverige har Britney legat etta på iTunes sedan singeln släpptes den 11 januari.

Den otroliga succén med ”Hold It Against Me” leder nu väg för Britney Spears kommande album som släpps i mars. Återigen har Britneys enormt lojala fans visat sig från sin starkaste sida och det fantastiska samarbetet mellan vår svenska stolthet Max Martin och Dr. Luke har nått nya höjder.

Britney Spears nya album släpps i mars 2011.

Rulla till toppen