Bring Me The Horizon till Metaltown

bring-me-the-horizon

Efter att precis ha klarat av tre utsålda och fullkomligt galna Sverigekonserter, står det nu klart att brittiska Bring Me The Horizon i sommar återvänder för en spelning på Metaltown. Klart är även att Arch Enemy gör en av sina mer sällsynta spelningar på svensk mark när de nu är klara för festivalen.

Bring Me The Horizon
På bara några år har Bring Me The Horizon blivit en av de främsta krafterna för världens moderna metalscen. De har närmast blivit ett fenomen, som fått en ny generation att falla för den brutala musiken. Något alla fick kvitto på då de skapade kaos på sina nyss avklarade Sverigespelningar.

De släppte sitt första album ”Count Your Blessings” 2006 och röstades bland annat fram som årets brittiska nykomlingar av Kerrangs läsare. Ett par år senare kom den hyllade uppföljaren ”Suicide Season”.

Nu aktuella med sin tredje platta som toppat listorna i flera länder. Ett verk lika gigantiskt som dess titel, ”There Is a Hell, Believe Me I’ve Seen It. There Is a Heaven, Let’s Keep It a Secret”. Precis som förra skivan spelades den in i Göteborg tillsammans med producenten Fredrik Nordström, känd för sitt arbete med bland annat In Flames.

Arch Enemy
Trots sitt extrema sound har de blivit ett välkänt namn på bred front i metalvärlden. Bildat i mitten av 90-talet efter att gitarristen Michael Amott hoppade av legendariska Carcass.

Sedan Arch Enemys internationellt framgångsrika album ”Wages of Sin” från 2002 har bandet turnerat världen över och spelat med storheter som Machine Head, Slayer, Megadeth och till och med Iron Maiden. I Sverige har det varit svårare att uppleva gruppen på scen.

Efter plattor som ”Doomsday Machine” och ”Rise of the Tyrant” arbetar nu bandet med sitt kommande album ”Khaos Legions”. Enligt medlemmarna själva innehåller det några av de snabbast låtarna de någonsin spelat in, och skiftar från melodiskt till det extremt hårda. Något som bådar gott inför spelningen på Metaltown i sommar.

Klara artister:
System Of A Down, Volbeat, Korn, At The Gates, Cavalera Conspiracy, Cradle Of Filth, Soilwork, Bring Me The Horizon, Watain, Deicide, All That Remains, Arch Enemy, Doctor Midnight & The Mercy Cult, Ghost, Khoma, Parkway Drive, Raubtier, Black Dahlia Murder, Graveyard, F.K.Ü.

Festivalinfo:
Metaltown 2011
Göteborg Galopp, 17-18 juni
www.metaltown.se

Scroll to Top