Bright Eyes till Sverige i februari

bright-eyes

Under snart femton år har Conor Oberst lunkat omkring på den dammiga prärien, gjort små klaustrofobiska sånger som slagit sig rakt in i hjärtat hos både blödande tonårshjärtan såväl som förkalkade diton hos härdade country-die-hards. Och få har det gjort det med sådan vigör som han!

Med sitt brustna vibrato, som är så signifikativt för Oberst, och uppbackad av både en och annan storhet från indievärldens panteon, har Bright Eyes blivit ett fordon som graciöst krängt sig fram på vägarna. De har lämnat efter sig ett flertal musikaliska fossil i form av storartade album som ett efter ett ägnats stor uppmärksamhet; med ”Fever & Mirrors” trampades det lite på gasen och efterföljande ”Lifted or The Story Is In The Soil, Keep Your Ears To The Ground” skjutsades bullseye in i stjärndomen. Förutom ett stort antal turnéer med Bright Eyes har Oberst hunnit vara delaktig i diverse lyckade sidoprojekt som Desaparecidos och Monsters of Folk (en samling nutida udda stjärnor: Jim James från My Morning Jacket, M Ward och Mike Mogis).

Den 14 februari släpps det sjunde studioalbumet ”The People’s Key” som är den första fullängdaren efter 2007 års ”Cassadaga”. I samband med detta känns det extra kul att kunna erbjuda den svenska publiken en chans att återse Bright Eyes. Tveka inte. Alla kommer att vara där!

Konsertdatum
16 februari – Stockholm, Debaser Medis

Mer information om Bright Eyes Sverige-spelning

Rulla till toppen