Bråvalla fyller på med ytterligare fjorton artister

Temperaturen stiger och festivalsommaren närmar sig. Med mindre än fyra månader kvar till sommarens Bråvalla presenteras i dag fjorton nya akter till festivalen. Det handlar om nytt och gammalt, dansant och rockigt.

2013 var ett lysande år för svensk hiphop. Linda Pira, Stor och Mack Beats blev alla Grammisnominerade för sina insatser. De två förstnämnda kommer, uppbackade av Salazar Brothers, att ge en gemensam spelning på Bråvalla medan Mack Beats tar med sig Jaqe och Julia Spada. Dessutom innehåller dagens släpp även Chance The Rapper, som med över en kvarts miljon downloads, stod för en av fjolårets mest uppmärksammade mixtapes.

För att stilla dansnerven innehåller dagens släpp Bloody Beetroots furiösa livesättning, två internationella stjärn-DJ:s genom Dirty South och Netsky samt två dansduos i form av Blasterjaxx och Dimitri Vangelis & Wyman. Även Norrköpingsbandet Den Svenska Björnstammen, som är aktuella med uppföljaren till succéskivan ”Ett fel närmare rätt”, kommer att uppträda på Bråvalla i sommar.

För den som föredrar modern punk och rock erbjuds brittiska You Me At Six, svenska Bombus och de amerikanska kultrockarna Clutch.

Givetvis ska inte indiekonnässörerna gå lottlösa ur ett bandsläpp. Både fjolårets hyllade debutanter Jagwar Ma och legendariska The Afghan Whigs kommer till Bråvalla!

Hela dagens släpp:
Blasterjaxx
Bloody Beetroots Live
Bombus
Chance The Rapper
Clutch
Den Svenska Björnstammen
Dimitri Vangelis & Wyman
Dirty South
Jagwar Ma
Linda Pira, Stor & Salazar Brothers
Mack Beats Feat: Jaqe & Julia Spada
Netsky
The Afghan Whigs
You Me At Six

Scroll to Top