Branschen och Factory Brains till Peace & Love

factory-brains-2012

Peace & Love fortsätter att boka akter i en rasande fart och kan nu presentera ett släpp med betoning på lugnare akter. Dagens släpp innehåller bland annat Sveriges vispopelit i form av Branschen, hyllade Israel Nash Gripka och hårdrocksgruppen Raubtier som spelar countryrock under namnet Bourbon Boys. Peace & Love äger rum 26-30 juni i Borlänge och årets tema är ”En Ny Värld”.

Eliten, eller toppskiktet av branschen, det är just vad Branschen är. Låter det rörigt? Kortfattat är det Sveriges fem största vispopprofiler som ställer sig på scen tillsammans. Johan Johansson, Dan Viktor, Sanna Carlstedt, Frans Haraldsen och Caj Karlsson. Alla är de rutinerade som få och turnerar flitigare än få andra i landet på var sitt håll, här strålar de samman till en akustisk show där låtar från långa karriärer vävs samman.

När Israel Nash Gripka släppte sin platta förra året var det många som hävdade att just det släppet var det absolut bästa och viktigaste under hela året 2011. Många som såg honom live ansåg att det var det bästa de hade sett live på riktigt länge. Hans egensinniga stil och gitarrspel har med andra ord trollfört många.

De dundrande hårdrockarna Raubtier från Haparanda är kända för sina stenhårda spelningar och har kallats för Sveriges svar på Rammstein. Vi kan nu presentera Raubtier, fast i en väldigt speciell sättning. Det här är nämligen inte Raubtier utan Bourbon Boys, samma gäng fast helt annan musik. Bourbon Boys är country, riktig skön gammal countryrock som helst ska upplevas i pubmiljö och där rösten skär som en tråd genom den svängiga musik som för tankarna till den amerikanska södern.

Mattias Hellberg är en stor favorit och vi är alltid lika glada när han vill komma tillbaka. I år tar han med sig The Fur Heads där man bland annat hittar det musikaliska oraklet Nikke Ström. Mattias Hellberg har under snart två decennium fått publiken att tappa hakan flera gånger med sin starka röst och sceniska närvaro.

Factory Brains musik har nötts i såväl the Hives replokal i Fagersta som på scener runt landet och dessa unga grabbar har på kort tid gjort sig ett namn med sin folkdoftande rock. Debutsingeln och tillika bandets namne Factory Brains släpptes i våras och följs upp av albumet Love Like Hours som kommer i slutet av maj. Albumet är inspelat på klassiskt manér – helt live i Atlantisstudion under fyra dagar i december 2011.

Rulla till toppen