Brad Mehldau Trio till Ystads jazzfestival

brad-mehldau-trioYstad Sweden Jazz Festival och Musik i Syd är mycket stolta över att presentera Brad Mehldau Trio på Ystad Teater lördagen den 3 mars 2012.

Pianisten Brad Mehldau, född 1970 i Jacksonville i Florida, är på världsturné och kommer under vårvintern till Europa. I Norden är endast två framträdanden planerade varav Ystad är först ut.

Sedan tidigt 1990-tal har Mehldau turnerat med såväl sin trio som solo och gjort ett stort antal skivinspelningar. På Mehldaus repertoar finns originalkompositioner, jazzstandards och jazz-arrangemang av populär musik, bl a rock och brasilianskt. Han använder sig av sin klassiska skolning och spelar gärna olika melodier i olika takter samtidigt. Mehldau har skapat sin egen karaktär genom att utforska jazzen, den klassiska romantiken och populärmusiken.

Mehldau har gett ut 21 skivor och medverkat på ytterligare 36. I oktober 2010 spelade han in dubbel-CD:n Love Songs med Anne-Sofie von Otter på Berwaldhallen i Stockholm. I den klassiska genren har han även samarbetat med Renée Flemming.

Mehldau har medverkat i, och i vissa fall även komponerat, filmmusik bl a
Midnight In The Garden of Good and Evil (1997)
Eyes Wide Shut (1999)
Space Cowboys (2000)
Million Dollar Hotel (2000)
Ma Femme Est une Actrice (2001)
Unfaithful” (2002)

I Brad Mehldau Trio ingår Larry Grenadier (bas) och Jeff Ballard (trummor).

Rulla till toppen