Boy 8-Bit till Stockholm i oktober

boy-8-bit

Ingen idé att spilla tid på att poängtera att musiken inte är 8-bit, no-bit eller legobit; bloghouse, loghouse… epiteten är förgängliga men att Boy 8-Bit står i husets epicentrum går inte att förneka. Denne unge anglikan, Dave Morris i födelseattestet, står just nu för en av de mer intressanta grenarna av house/dansscenen. Gotisk dancepunk i halvglitchigt och halvkitchigt manér som dyker ner på dansgolvet.

Från de egna skivbackarna drar Morris hämningslöst inspiration; Daft Punk och Justice kanske känns på någotvis självklara men när han listar Metallica, Yngwe Malmsteen och Queen så förstår man hur genrer alltid kommer att korsbefruktas på de mest oförklarliga sätt. Inga regler. Inga kommentarer. När vi kommer få uppleva en Boy 8-Bit remix på ”South of Heaven” med Slayer lär ingen veta men om den skulle dyka upp så dyker vi ner på dansgolvet. Det är en sak som är hämningslöst garanterad.

Dessutom spelar äntligen Stockholms stoltheter inom melodisk techno; Boeoes Kaelstigen på Medis igen. Med sprillans nya visuals och ett bländande nytt set värmer de upp för Boy 8 Bit.
I baren gästar populära sommarklubben Life’s A Beach – det blir med andra ord som vanligt en grym kväll uppe på Loftet.

DATUM
3 oktober – Stockholm, Debaser Medis / Loftet

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top