Bonnier Amigo Music Group får nya ägare

I fredags överlät Bonnier ägandet av skivbolaget Bonnier Amigo Music Group till den nuvarande ledningen för företaget. Det är skivbolagets VD Fredrik Ekander och VD:n för avdelningarna i Norge och Danmark Cai Leitner som nu även kommer att leda det nya konsortium som tar över ägandet. Bland finansiärerna finns bland andra Kent Gillström från Cosmos Studios, en av Nordens ledande kommersiella studios.

Bonnier Amigo Music Group bildades 1999 på initiativ av Bonnier Entertainments VD Torsten Larsson för att utveckla och marknadsföra nordiska artister samt distribuera musik från andra oberoende skivbolag. Sedan dess har de blivit det största oberoende musikbolaget i Norden med kontor i både Sverige, Norge, Danmark och Finland. Totalt har bolaget 56 anställda och en omsättning på drygt 170 miljoner kronor (2008).

”Vi lyckades vinna de marknadsandelar vi hade som mål, men utan att kunna uppfylla de lönsamhets- och tillväxtkrav som ett stort mediebolag som Bonnier ställer på sina verksamheter.”, säger Torsten Larsson.

Bonnier Amigo Music Group är en del av den stora mediakoncernen Bonnier AB vilken består av omkring 175 företag med verksamhet i mer än 20 länder. Företaget har sin grund i Albert Bonniers förlag som startades 1837 och ännu idag är det medlemmar av den dansk-tyska judiska släkten Bonnier som äger den största delen av koncernen.

Bland de artister som Bonnier Amigo Music Group arbetat med finns bland andra Sofia Karlsson, Amy Diamond, Miss Li, The Refreshments, Hello Saferide, Slipknot, Robyn, Oasis, Nisse Hellberg och Tom Waits.

Rulla till toppen