Bonfire och Primordial till Sweden Rock-kryssningen

bonfire

Tyska pudelrockslegendarerna Bonfire och irländska metalbandet Primordial är klara för Sweden Rock-kryssningen 7-8 april. Hittills klara band är nu:

Doro
Electric Boys
Legion of the Damned
Bonfire
Primordial

Ytterligare ett band kommer att presenteras inom kort!

Läs mer: www.swedenrockkryssningen.com

Bonfire är det mest klassiska pudelrocksbandet i Tysklands historia. De debuterade 1986 (efter tre tidigare album under namnet Cacumen) och fick sitt genombrott med andra plattan ”Fireworks” (1987) – en av den europeiska pudelrockens mest berömda skivor. I början av 90-talet hamnade Bonfire i en svacka fylld av förvirrade medlemsbyten men inga skivsläpp. 1996 kom de emellertid på fötter igen, och har fortsatt att hålla den melodiösa hårdrockens fana högt. Faktiskt är Bonfires mer sentida skivor som ”Double X” (2006), ”The Räuber” (2008) och aktuella ”Branded” värda att nämnas i samma andetag som de klassiska albumen. Därtill är Claus Lessmann fortfarande en ypperlig frontman. Allmän partystämning och allsångsvänliga refränger i överflöd garanteras!

primordial

Irlands kanske mest berömda hårdrocksband sedan Thin Lizzy är också stilbildare, fast av ett annat slag. Primordial, som albumdebuterade 1995, förenar mörk, tungsint och släpig black metal med keltisk folkmusik. Detta plus generöst tilltagna episka och gotiska inslag gör Primordial till ett av de mest spännande extrema metalbanden i vår tid. De har också blivit allt populärare med varje nytt släpp, och sjätte albumet ”To the Nameless Dead” (2007) möttes av unisona hyllningskörer från både publik och kritiker. Nu är den efterlängtade uppföljaren ”Redemption at the Puritan’s Hand” äntligen på väg, i samma veva som AA Nemtheanga med manskap för första gången förgyller Sweden Rock Cruise med sin intensiva scennärvaro.

Rulla till toppen