Bonecrusher Fest till Sverige i mars

En av årets i särklass tyngsta turnéer kommer till Sverige i mars. Och den stora frågan är ifall du kommer att våga missa det här. Bonecrusher Fest 2013 är snart här.

I år firar Job for a Cowboy faktiskt tio år som band och vad passar väl bättre än att fira ett sådant jubileum med att på nytt åka ut, möta fansen och piska upp furiösa moshpits runt om i Europa?

Ända sedan Jonny Davy och hans mannar lämnade den deathcoreosande ep:n “Doom” bakom sig, för att påbörja arbetet med den betydligt tyngre fullängdsdebuten “Genesis” har Job for a Cowboy varit ett av de mest spännande nya banden inom dödsmetallen. Och sedan dess har bandet aldrig stått stilla, utan konsekvent utvecklats.

När Job for a Cowboy förra året skulle följa upp 2009-års hyllade skiva “Ruination” var det många som räknade med att få höra ett band som hittat sin formula och börjat bli mätta på framgång. Men precis som alltid överraskade bandet – på “Demonocracy” lät Job for a Cowboy hungrigare, aggressivare och bättre än någonsin. Och nu har dom siktet inställt på att krossa ben i så väl Göteborg som Stockholm.

På Bonecrusher Fest 2013 får Job for a Cowboy sällskap av bland andra Beneath the Massacre och War From A Harlots Mouth.

Även om Beneath the Massacre ibland tycker om att lyfta in hardcoreinslag kommer dom definitivt från den mer tekniska sidan av dödsmetallen. Och dom drar sig inte för att vara brutala i så väl musik som budskap. Något dom bland annat bevisade med 2010-års ep-släpp “Maree Noire”.

Tyska War From A Harlots Mouth representerar den mer extrema metallen på årets Bonecrusher Fest. Genom att stapla influenser och infall från bland annat metalcore, mathcore, dödsmetall och jazz ovanpå varandra och sen vrida på mixern lyckas WFAHM faktiskt på allvar utmana genrerns giganter så som Meshuggah och Killswitch Engage.

Övriga band som ser på Bonecrusher Fest 2013 är Gorod, As They Burn samt Make Them Suffer.

Job For a Cowboy
Beneath The Massacre
War From A Harlots Mouth
Gorod
As They Burn
Make Them Suffer

Svenska datum
27 mars – Klubben, Stockholm
28 mars – Brewhouse, Göteborg

Job For A Cowboys Sverige-spelningar

Scroll to Top