Bonecrusher Fest till Malmö i januari

the-black-dahlia-murder

Årets metalpaket kommer som en försenad och stenhård julklapp till KB i Malmö den 11 januari. Bonecrusher Fest är en ambulerande metalfestival med hela sju internationella storheter på scen.

The Black Dahlia Murder (US)
Death metal-bandet Black Dahlia Murder har knappt 10 år bakom sig, men ändå ett av världens mest intressanta namn. Med ett live-rykte utöver det vanliga och fyra helgjutna album har de snabbt övertygat en hel värld om sin storhet.
www.myspace.com/blackdahliamurder

3 Inches of Blood (CAN)
Kanadas bidrag till turnén är 3 Inches of Blood. Influerade av 70-talets brittiska heavy metal-scen, men med en hel del extrema ingredienser har bandet hittat sin originalitet och gör det sjukt bra.
www.myspace.com/3iob

Necrophobic (S)
Svenska Necrophobic gör sin första europaturné sedan 2006. De bildades redan 1989 och har blivit något av ett kultband. Nu aktuella med sitt sjätte album Death To All.
www.myspace.com/necrophobic

Obscura (GER)
De tog sitt namn efter Gorguts album ”Obscura” som anses vara ett death metal-genrens mest tekniskt avancerade. Och det sammafattar också Obscuras egna intentioner.
www.myspace.com/realmofobscura

Carnifex (US) (ej Carniflex som det står hos Eventim)
Det är svårt att förstå att San Diego, känt för sina vita sandstränder och oändliga soltimmar, även är hem för brutala Carnifex. På Bonecrusher Fest är de dock ett självklart inslag.
www.myspace.com/carnifexmetal

The Faceless (US)
Progressiva The Faceless har ännu bara två album bakom sig, men har turnerat intensivt de senaste par åren. Bland annat med Meshuggah, Nile och Cannibal Corpse.
www.myspace.com/thefaceless

Ingested (UK)
Ett stycke brittisk brutalitet till denna metalfest står Manchester-bandet Ingested för.
www.myspace.com/ingesteduk

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top