Bobby Womack till Way Out West

bobby-womack

Förutom klassiska låtar som Across 110th Street, Woman’s Gotta Have It och Lookin’ for A Love har Bobby Womack för första gången på 18 år med sig ett helt nytt album (”The Bravest Man In The Universe” släpps i juni) där han bl.a. samarbetar med Lana Del Rey och som är producerat av Damon Albarn från Blur.

Kaliforniens finaste Best Coast är också klara för Slottsskogen. Stay Out West fylls på med Brooklyns Here We Go Magic.

BOBBY WOMACK (US)
Glöm nydaningar och Old School – nu levererar Way Out West Gold School. Vi är ödmjukt stolta över att få välkomna soulmästaren Bobby Womack till vad som garanterat blir sommarens höjdpunkt när det gäller klassisk – med betoningen på klass – vulkansoul. Med nya albumet The Bravest Man In The Universe i ryggen kommer Womack till Slottsskogen i ny kostym. Albumet kan ses som den naturliga följden av samarbetet med Gorillaz och är producerat av Damon Albarn och XL:s Richard Russell.

BEST COAST (US)
Bethany Consantino och Bob Bruno stiger upp på den tio centimeter höga scenen på lilla Cake Shop i New York. Med sig har med de sin trummis i fickformat (hej iPod!). En ansenlig skara av människor hjälper till att hålla temperaturen upp i den lilla lokalen. Efter tjugo minuter och ett avslutat set är jag fullkomligt knäckt. Knäckt av den soldränkta no-fi-popen som attackerade mig. Detta var några år sedan nu. En del har hänt sedan dess.

HERE WE GO MAGIC* (US)
Hur många sovrum har inte färgat musiklandskapet sedan estetiken blev accepterad på det sena åttiotalet? Svaret är omöjligt att gissa sig till men i en oändlig sinande ström så hörs tapeterna viska om ännu en pseudonym som trätt fram ur de fyra väggarna som utgjorde Luke Temples Brooklyn-lägenhet. Here We Go Magic är Temples psykedeliska spädbarn som vuxit men som är fortsatt lika skönt oansvarig och lekfull med musikens konventioner.

* klara för Stay Out West, klubbprogrammet under festivalen.

Rulla till toppen