Bob Hund gör två spelningar på Strand i oktober

bob-hund-stor

Det är extremt sällan man får chansen att uppleva ett band som är bättre än sin egen myt. Ännu mindre sannolikt är det tio år efter storhetstiden. Därför är varje konsert med dagens Bob Hund bland det mest exklusiva man kan se idag.

Deras gitarrist John Essing bröt foten när nya skivan ”Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk” spelades in. Han hade trampat på för många distpedaler under åren och fått förslitningsskador. Symptomatiskt för ett band som ägnade nittiotalet åt att vända upp och ner på hela pop-Sverige. De dansade på slak lina, exploderade precis hela tiden, brände ut sig själva genom att vara bäst.

Nu är energin tillbaka och 2009 har varit Bob Hunds år på alla sätt. ”En välkommen återkomst för ett band som saknar både konkurrenter och efterföljare”, skrev DN om den nya skivan och resten av pressen höll med. De efterföljande konserterna har beskrivits som ”bättre än någonsin” – och det säger inte så lite med tanke på bandets historia.

Den 10 oktober gör bandet inte mindre än två spelningar på Hornstulls Strand, en av de skönaste konsertplatserna i Stockholm. Den första är på eftermiddagen med 13-årsgräns, för den nya generation som håller på att få sina föreställningar om musik omkullkastade av Sveriges bästa liveband. Den andra konserten är på kvällen, har 18-årsgräns och kommer att vara precis lika intensiv som den första. Oavsett om det blir första eller tjugoförsta gången du ser Bob Hund kommer det att kännas som något du aldrig sett förut.

Varning: biljetterna – som är billiga men inte särskilt många – kommer att ta slut snabbare än någon hinner säga ”Rock’n’roll tar död på mig (igen)”.

Hemsidor:
www.bob-hund.com
www.myspace.com/bobhundofficial

Speldatum:
LÖRDAG 10 OKTOBER (Dörrar 15.00) – STRAND, STOCKHOLM
LÖRDAG 10 OKTOBER (Dörrar 19.00 – STRAND, STOCKHOLM

Biljetter till konserten släpps den 4 augusti, kostar 199 kr+ serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt via Strand, www.hornstullstrand.se.

Åldersgräns: 13 år från 15.00 & 18 år från 19.00.

Rulla till toppen