Black Sabbath med Ozzy Osbourne är tillbaka

black-sabbath-2011

Det har länge ryktats om att originalmedlemmarna i det legendariska hårdrocksbandet Black Sabbath ska återförenas men för en kort stund sedan bekräftades det officiellt att de fyra levande legendarna är tillbaka på riktigt. Avslöjandet gjordes under en speciell ceremoni på den lika legendariska klubben Whiskey A Go Go i Hollywood där bandet gjorde sin livedebut i Los Angeles den 11 november 1970 som förband till Alice Cooper. Värd för evenemanget var ingen mindre än Black Flags frontman Henry Rollins.

Originalmedlemmarna i Black Sabbath är sångaren Ozzy Osbourne, gitarristen och låtskrivaren Tony Iommi, basisten Geezer Butler samt trummisen Bill Ward. De fyra har redan skrivit ungefär hälften av ett nytt album som planeras att släppas hösten 2012 genom Vertigo. En världsturné kommer dessutom att inledas med ett datum redan inbokat nämligen den brittiska festivalen Download den 10 juni.

Tony Iommi har redan berättat för media att originalmedlemmarna träffats hemma hos Ozzy Osbourne tidigare i år för att repa tillsammans vilket tydde på att en återförening var nära förestående. Om allt går som det ska blir detta Black Sabbaths första studioalbum på 33 år. Producent blir Rick Rubin som tidigare arbetat med bland andra Metallica, Slipknot, Slayer och System of a Down.

Black Sabbath bildades i engelska Birmingham 1968 och kom att lägga grunden för en helt ny musikgenre. Ozzy Osbourne var starkt inspirerad av Beatles framgångar och bandet kom senare att kallas för “hårdrockens Beatles”.

Läs mer på BlackSabbath.com.

1 reaktion på ”Black Sabbath med Ozzy Osbourne är tillbaka”

  1. Pingback: Black Sabbath till Sverige nästa år | Musiknyheter.nu - nyheter om musik

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top