Black Eyed Peas sågas av svenska kritiker

black-eyed-peas

Amerikanska hiphopartisterna The Black Eyed Peas har varit ett av de bäst säljande banden i världen under de senaste åren och de var en av de utvalda få som fick uppträda på invigningen till fotbolls-VM i Sydafrika i somras. Trots detta så har de så kallade musikjournalisterna världen sågat bandet gång på gång. Om inte dessa kritiker vet vad människor vill ha, fyller de då någon som helst funktion kan man fråga sig?

Nu så är det dags igen. För en vecka sedan släppte Black Eyed Peas sitt nya album ”The Beginning” och den svenska mediamaffian står enad: ”Nu är ni äntligen planetens mest onödiga popband.” skriver Expressens Anders Dahlbom, ”ingen annan grupp vet mer om total smaklöshet än Black Eyed Peas” skriver DN:s Mattias Dahlström och Aftonbladets Jenny Seth skriver ”Kanske är ”The beginning” början på slutet.”.

Jag jublar själv inte över denna platta men att helt avfärda ett av världens mest populära band på detta vis vittnar om att det inte finns några professionella musikkritiker i vårt land utan att samtliga lever i någon slags självupphöjd fantasivärld utan någon som helst anknytning till verkligheten. Black Eyed Peas har stått för ett par av genrens mest geniala och nydanande låtar under de senaste åren såsom ”Boom Boom Pow” och ”Imma Be”.

7 reaktioner på ”Black Eyed Peas sågas av svenska kritiker”

 1. Albumet kanske inte är bra? Har du lyssnat själv?

  Jag kan själv tycka att de har blivit bitvis smaklösa de senaste 5 åren. Sedan dem gjorde ”Where Is The Love” har det gått uppåt i försäljning men nedåt i kvalitativ musik.

 2. Jo, jag har lyssnat på albumet. Det är inte min typ av musik (gillar dock en del av det de gjort tidigare) men om man som ”musikkritiker” kategoriskt sågar ett av världens mest populära band som talanglösa idioter så bör man kanske fundera på vad man sysslar med. Uppenbarligen riktar man sig inte till de som lyssnar på musik utan ser snarare sig själv som någon slags upphöjd musikprofet som står över den korkade massan.

 3. Varför skall en recension ses i ljuset av vad ett band har skapat för musik tidigare? Artisten i fråga måste väl få veta när de har skapat något som verkligen är dåligt? Att inte såga ett verk som borde sågas skall väl knappast motiveras med att de tidigare har skapat något som var bättre (grunden till deras populäritet).

  Nyttan i att kritiker kryddar sina recensioner med meningar som, ”ingen annan grupp vet mer om total smaklöshet än Black Eyed Peas.”, kan väl diskuteras. Tror att det snarare handlar om försök att få till en underhållande text.

 4. Men det är väl det som alla ”kritiker” gör? Deras jobb går ju ut på att recensera filmer, musik, konst eller vad som helst. Oavsett om de ger bra eller dålig kritik. Så om du menar att de inte har rätt att säga att detta albumet är dåligt, så menar du även att hela kritiker-yrket borde försvinna kanske?

  @Redaktionen

 5. Som det ser ut nu så är det väl ytterst tveksamt om de fyller någon som helst funktion, ja. Att recensera en skiva från ett band som man ogillar starkt redan från första början är helt meningslöst och att en annars mycket seriös tidning som DN ens publicerar en sådan recension är för mig obegripligt.

 6. Menar denna blogg att kvantitet = kvalitet?
  Jamen dåså…
  Miljarder flugor kan inte ha fel, ät skit!

 7. Det är meningslöst att ens tala om kvalitet på det sättet när det gäller musik. Gör man musik som många människor vill lyssna så har man lyckats bra, svårare än så är det inte. Alla tycker inte likadant vilket en del uppenbarligen har väldigt svårt att förstå och respektera. Jag gillar själv musik som aldrig syns på topplistorna likväl som jag gillar en del av de bäst säljande artisterna genom tiderna. Ingen av denna musik är mer existensberättigad än någon annan. Många musikrecensenters elitistiska attityd är rent förkastlig och har inget i ett modernt samhälle att göra.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen