Björn Lindborg ny VD för Warner Music Sweden

2 december 2010, Stockholm: Idag tillkännagav Warner Music Nordic att Björn Lindborg tillträder som ny Sverigechef för Warner Music Sweden AB från den 1 januari 2011. Björn Lindborg kommer att rapportera till Jonas Siljemark, VD för Warner Music i Norden. Lindborg kommer bygga vidare på Warner Musics framgångar och utveckla företaget vidare genom ett utökat fokus på A&R, artistsamarbeten och nya sätt att konsumera musik och upplevelser.

Samtidigt kommer Bo Frölander gå vidare från sin nuvarande position som Sverigechef till att ansvara för den legendariska svenska etiketten Metronome, ikonetiketten Mariann för dansband och schlager samt den internationella katalogetiketten Rhino.

Jonas Siljemark säger:”Björn är en mycket innovativ person och kommer att leverera starka resultat för både oss och våra artister. Med honom vid rodret för vårt svenska team kommer vi in i nästa fas av vår utveckling som ett dynamiskt företag vilket hjälper extraordinära artister att bygga långsiktiga karriärer.”

Han tillägger ”Under de senaste åren har Bo lett vårt svenska företag med säker hand. Under en tid av stor förändring har han lyckats possitionera bolaget för framtida tillväxt samt medverkat till framgång av både lokala och internationella artister. Bo har innehaft en ledande befattningen sedan 1993 inom Warner Music, och var en nyckelperson i vårt förvärv av Mariann Grammofon 2006. Bo’s ställning och erfarenhet gör honom till ett perfekt val för att utveckla denna viktiga trio av etiketter vidare.”

Björn Lindborg säger ”Jag är glad över att komma till Warner Music vid en sådan spännande tidpunkt och ha möjlighet att samarbeta med några av Sveriges mest intresssanta artister och många av världens största stjärnor. Jag ser fram emot att arbeta nära Jonas och Bo, och det fantastiska team som finns hos Warner Music.

Lindborg inledde sin karriär på BMG 1991 och var VD 2000 till 2004 då han lämnade posten och BMG. Sen dess har han främst arbetat med artist- och varumärkes sammarbeten. Nu senast genom det delägda företaget Talent & Brands Scandinavia, där han arbetade med artister som Robyn, Takida, Darin, Linda Sundblad och Dead by April. Nu senast som ansvarig för inspelningen och releasen av musik från den svenska TV succen ”Så Mycket bättre” .

Rulla till toppen