Birgit Bidder släpper debutalbum

birgit-bidderMed ett otroligt händelserikt år i ryggen debuterar Birgit Bidder med sitt efterlängtade album ”The Life Home” den 30 mars. Släppet firas med en releasekonsert på Södra Teatern den 4 april.

Konserten blir Birgit Bidders första egna Stockholmsspelning på ett år sedan förra vårens hyllade förbandsspelningar till Joel Alme och Tobias Fröberg. Sedan dess har Birgit Bidder fogat samman konstant turnerande som keyboardist till artister som Veronica Maggio, Oskar Linnros och Erik Hassle med sina egna drömmar och sitt artisteri.

Singlarna ”The Life Home och ”Parking Lot Paradise” har fått mycket uppmärksamhet och roterat flitigt på radio. Den 21 februari släpps den tredje singeln ”Coming Down” och den 30 mars kommer den efterlängtade fullängdaren ”The Life Home”, producerad av Jari Haapalainen, på egna bolaget Kerstin Records, distribuerat av EMI Music Sweden.

Ordet om hennes unika röst och romantiska epos har spridit sig snabbt. Birgit Bidder blev månadens artist i P3 Lab, har uppmärksammats i bland annat PSL, tidningar och musikbloggar i Sverige och Storbritannien och gjort liveradiospelningar på P3 Live Session och P4 Stockholm. Hennes egenregisserade musikvideo till ”Parking Lot Paradise” har snurrat på ZTV och Yahoo Music UK’s Indie Rock- och Coffee Housestationer och hon medverkar också i Ison & Filles ”Ikväll är vi kungar”.

Nu är det äntligen dags för Birgit Bidder att ställa sig på scen. Måndagen den 4 april spelar hon på Södra Teatern, senast som förband till Deportees, nu som strålande debutant.

Varmt välkomna!

Konsertdatum
4 april – Södra Teatern, Stockholm

Mer information om Birgit Bidders releasekonsert

Scroll to Top