Billy Talent till Sverige i februari

billy-talent

BILLY TALENT GÖR SVERIGESPELNINGAR FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ TRE ÅR!

Punkband och stora skivbolag brukar inte gå ihop. Att behålla vänskapsband från ungdomen och bli platinasäljande superstjärnor brukar inte gå ihop. De flesta band får kompromissa och välja mellan uppfyllda rockdrömmar eller vänskap och musikalisk integritet, men kanadensiska hjältarna Billy Talent har aldrig låtsats att de är något annat än fyra high school-kompisar som har en unik låtskrivarkemi tillsammans. Och just där ligger nog nyckeln till framgången: de är äkta vara och det har allt fler fans runt hela jorden hört sedan de slog igenom 2003.

I Sverige är bandet en av de mest efterfrågade liveakterna, eftersom de gjort väldigt få spelningar här (Pier Pressure-festivalen i Göteborg 2007 var den senaste). Men i vinter är det äntligen dags: den 5 februari 2010 kommer de till Lisebergshallen i Göteborg och den 6 februari till Arenan i Stockholm.

Senaste albumet ”III” är deras bästa och bredaste hittills, med allt från rasande punkenergi via klassisk powerpop till sjuttiotalsrock och eftertänksam altcountry. Producenten Brendan O’Brien har jobbat med bandets egna favoritartister – Bruce Springsteen, AC/DC och Rage Against The Machine för att nämna några av de fjorton Billboardettorna – och tog verkligen fram det bästa ur dem.

Eftersom det är samma killar som spelat ihop i sexton år blir liveshowerna extremt samspelta och livliga, med en perfekt blandning av gamla favoriter som genombrottssingeln ”Try Honesty” och nya älskningar som ”Saint Veronika” och ”The Dead Can’t Testify”. Sommarens festivalspelningar nådde aldrig Sverige, så räkna med att publiktrycket blir större hos oss än någon annan stans under turnén – vilket ger bästa tänkbara förutsättningar för fantastiskt intensiva konserter. Ibland är det bra att tvingas vänta lite.

Hemsidor:
www.billytalent.com
www.myspace.com/billytalent

Speldatum:
FREDAG 5 FEBRUARI – LISEBERGSHALLEN, GÖTEBORG
LÖRDAG 6 FEBRUARI – ARENAN, STOCKHOLM

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen