Billigare resor till Roskilde kommer snart

Eftersom den svenska kronan drabbats hårdare av finanskrisen än de flesta av våra grannländer ute i Europa så kommer Roskilde-festivalen i år att subventionera resorna till festivalen. Biljettpriset går dock inte att göra något åt eftersom vem som helst skulle kunna köpa de subventionerade biljetterna på nätet. Alla får därför vara beredda att betala saftiga 2400 kronor för att uppleva hela årets festival.

De subventionerade resorna kommer att erbjudas i samarbete med ett stort svenskt bussbolag vars avtal med Roskilde-festivalens organisation kommer att offentliggöras inom ett par veckor. Sannolikt handlar det om Swebus Express men det är inte helt omöjligt att det blir Festivalbussen.

Det är inte bara Roskilde-festivalen som tänker på de fattiga svenskarna. På Tivoli i Köpenhamn erbjuds svenskar redan 30 procent rabatt på inträdet.

Roskilde-festivalen äger i år rum den 2-5 juli. Nyligen blev Nick Cave and the Bad Seeds, Ulf Lundell, Glasvegas, Jenny Wilson, Lucinda Williams och Grace Jones klara för att uppträda. Sedan tidigare finns världsartister som Coldplay, Nine Inch Nails, Oasis, Pet Shop Boys, Slipknot, Håkan Hellström och Kanye West bland de bokade.

Rulla till toppen