Biljett Nu stämmer Live Nation på fyra miljoner

Grunden för stämningsansökan till Stockholms Tingsrätt, är att Live Nation genom vilseledande marknadsföring enl 10§ i marknadsföringslagen hävdat att de biljetter som Biljett Nu sålt till Roxettes konsert på Anderstorp Raceway den 14 augusti 2010 var ogiltiga.

Genom Live Nations agerande har kunderna inte kunnat fatta ett affärsmässigt beslut enligt §8 i marknadsföringslagen. Det agerandet från Live Nations sida innebar att Biljett Nu led ekonomisk skada.

Bakgrunden i korthet
Den 16 december 2009 tecknade Live Nation och The Race Legends (TRL) ett avtal om att arrangera en konsert med Roxette på Anderstorp Raceway, i samband med en motortävling helgen 13-15 aug 2010, i avtalet stod också att konserten skulle äga rum oavsett om motortävlingen skulle genomföras eller ej.

Samma dag den 16 december 2009 tecknade Biljett Nu ett avtal med TRL som innebar rättigheterna till försäljning av biljetterna till konserten. Avtalet gav Biljett Nu rätten att sälja 13 000 biljetter till konserten som Biljett Nu betalade 2,4 milj kr för. Senare tecknades också ett tilläggsavtal på ytterligare 2 000 biljetter till ett värde av 350 000 kr.

TRL valde den 8 Juli 2009 att säga upp sitt avtal med Live Nation som var Roxettes uppdragsgivare. Det resulterade i att Live Nation dagen efter meddelade att konserten flyttas till Halmstad istället. På sin hemsida informerade Live Nation om att biljetter köpta efter den 9 juli inte längre gällde till den flyttade konserten och man varnade dessutom kunderna att Biljett Nu efter det datumet sålde ogiltiga biljetter.

Totalt räknar Biljett Nu att den ekonomiska skadan uppgår till 4 milj kronor vilket också ligger till grund för stämningen av Live Nation.

Vidare kan tilläggas att Biljett Nu i juli 2011 vann en tvist i marknadsdomstolen rörande biljettförsäljningen till Roxettes konsert i Halmstad där bolaget tilldömdes en ersättning på drygt 228 000 kr.

Anders Hultman
Verksamhetschef Biljett Nu

Rulla till toppen