Biljett Nu hotar Ticnet med Marknadsdomstolen

Världens ledande återförsäljare av evenemangsbiljetter, Ticnet, bryter mot svensk konsumentköplag igen och riskerar nu att hamna i Marknadsdomstolen. Den här gången gäller det biljetterna till Kraftwerks konserter på Cirkus i Stockholm efter årsskiftet.

Biljetterna till de tyska synthpionjärernas Kraftwerks konserter får inte överlåtas till annan person, enligt Ticnets nya villkor. Konsumentverket har tidigare anmärkt på Ticnets oskäliga köpvillkor där företaget försökt skrämma konsumenter genom att påstå att en inköpt biljett ej får säljas vidare till någon annan då konsumenten själv fått förhinder att gå på evenemanget.

Andrahandsförsäljning är fullt tillåtet i Sverige. Jag kan bara beklaga att ett företag som Ticnet som sitter i monopolposition försöker att kringgå svenska lagar så att publiken kommer i kläm. Jag utgår från att Ticnet ändrar detta oskäliga villkor omgående, säger Hans Haraldsson, VD för Biljett Nu.

Den som köper en biljett till en konsert eller ett idrottsevenemang har idag ingen ångerrätt av köpet. Den enda möjligheten att få pengarna tillbaka vid förhinder är att sälja biljetten vidare till någon bekant eller till exempel via Blocket.

// Biljett Nu AB

Scroll to Top