Big Brother Studios presenterar sommarhit

big-brotherEftersom Big Brother både internationellt och i Sverige blivit känt som något av en plantskola för verkliga artister inom ett flertal konstformer – inte minst musik; var det med verklig glädje vi kunde välkomna en av världens i dag största dansartister och producenter till Big Brother Sverige som ansvarig för dels casting och framförallt produktion och inspelning av vad som nu har presenterats; Big Brother 2011 den officiella sången: ”Fest i hela huset”.

Big Brother såg med tillfredställelse hur Basshunter tog sig an uppgiften att bland husets 11 innevånare dag 56 med kriterier som sångröst, närvaro/utstrålning och känsla för text/musik välja ut de allra främsta – ”leadsingers” till produktionen.

Tveklöst har Basshunter sett precis vad jag upplevt under mina många dagar och nätter med det här gänget säger Big Brother; det här är människor som lever för sin passion – och musik är en verklig passion för kvintetten som består av Sonia, Annie, Sara, Gurkan & Simon

Mystiska Annie som tävlat i poetry slam tog genast tag i arbetet att i text få fram essensen i vad som gör en äkta BigBrother ”fest i hela huset”, tillsammans med Sara vars talang Basshunter snabbt identifierade och behöll längst i studion utgjorde de den självklara basen för det körpaket som krävs för att verkligen bygga en låt av den här typen.

Tjej-trion fullbordades med Sonia, vars väsen andas av Soul och ger henne självklar central plats både i det kreativa arbetet kring låten och i sångbåset. Simons musikaliska kvalitet kan tyckas av det mer introverta slaget, men när han verkligen får ta plats i studion är det lätt hänt att denna imponerade bjässe faktiskt slår i studiotaket. Sist och kanske mest personligt färgad är vi oerhört stolta att kunna presentera någon som en gång för alla slår fast att det handlar inte längre om Eastcoast eller Westcoast inom hip-hop; med en kebab i näven är det få som slår Gurkan på fingrarna när det gäller attityd eller leverans – mannen är hip hop helt enkelt.

Det här gänget kommer att bli stora; det är bara att konstatera att Big Brother fortsätter att leverera det främsta inom musik och ingen borde förvånas när den sångglädje, det klockrena gehöret och den genuina musikalitet som är uppenbar i ”Fest i hela huset” leder till Grammisar, P3 Guldpriser, G-klavar, Manifest priser och sannolikt flera internationella karriärer om gruppen inte skulle välja att fortsätta i den här sättningen.

“Fest I hela huset” kommer att finnas tillgänglig via Digster, Spotify, WIMP, Itunes, Nokia och andra ledande musikplattformar i denna vecka.

Big Brother Music Studios, Årsta 19 April 2011

Rulla till toppen