Beside The Bridge vinner East Coast Riot

Foto: Åsa Chew Nilsson
Foto: Åsa Chew Nilsson

Det var många fans som hade tagit sig ända till Sollentuna och Arena Satelliten för att se Beside the Bridge tävla i finalen i East Coast Riot, i fredags, den 26 november. Bandet med merparten av sina medlemmar från Bålsta vann rocktävlingen på både juryns val och publikröstning.

Rockbandet gjorde ett proffsigt intryck både spel-, sång- och scenmässigt och deltog med tre egna låtar – ett krav för att få vara med i tävlingen. Medlemmarna i Beside the Bridge är i åldrarna 15-16 år och har spelat ihop i ett och ett halvt år. Bandet består av Joel Chew, sångare, Markus Bengtsson, gitarr och körsång, Rasmus Blomquist, trummor, Charlie Karlgren, gitarr och Niklas Wistrand, bas. Markus kommer från Kungsängen, de andra fyra från Bålsta. I en intervju med bandet direkt efter finalen säger medlemmarna att det känns otroligt bra men lite overkligt. ”Vi vann på publiken och juryns val tre gånger i rad” säger Rasmus och syftar på de två deltävlingar som bandet vunnit tidigare i tävlingen. Rasmus spelade trummor trots inflammation i tumfästet och har börjat känna av smärtan igen efter allt adrenalin.

”Vi vann tack vare fansen. Det är för dem vi spelar, utan dem skulle det inte alls vara lika kul att spela”, säger Charlie. ”Vi älskar våra fans” tillägger Rasmus.

Förutom äran belönades bandet med en prissumma på 10 000 kronor. Killarna berättar att de ska använda pengarna till att spela in en EP. På frågan om vad som ska hända härnäst svarar Joel: ”Vi jobbar på en hemsida och ska lägga ut låtar på Spotify”. Bandet ser också fram emot nästa tävling som de ska delta i, Musik Direkt som äger rum i mars 2011. Totalt ställde ett 25-tal band upp i tävlingen. Övriga band som tävlade i finalen var Spectra, Naked Conspiracy, Last Breeze och Komposters. Arrangör var Arena Satelliten.

Scroll to Top