Bert Karlsson säljer ut på Tradera

bert-karlssonSkivbolagsdirektören och entreprenören Bert Karlsson har bestämt sig för att dra ner verksamheten inom skivbolaget Mariann Records som han startade för snart 40 år sedan. Därför passar han nu på att rensa ut och sälja av mängder av prylar från tiden som skivbolagsdirektör. Det är en stor samling populärhistoriska föremål, guldskivor, hemlig politisk korrespondens och personliga prylar som Bert nu säljer på Tradera.

Bert Karlsson har drivit Mariann Records i snart 40 år. Genom åren har mängder av folkkära artister passerat och lämnat massor med spår efter sig i form av bland annat guldskivor, unika foton, priser, kontrakt, musikinstrument och turnéutrustning.

Totalt är det bland annat fler än 30 diamant-, guld- och platinaskivor som kommer att säljas. Detta är fler än vad någon enstaka person någonsin tidigare sålt i Sverige. Det rör sig om så mycket prylar att auktionerna kommer att pågå varje vecka ända fram till jul.

Först ut är bland annat diamantskivan för Arja Saijonmaas bidrag till Melodifestivalen 1987 – ”Högt över havet”, originalritningarna till Berts nöjespark Skara Sommarland, samt pressmaterial och bilder från lanseringen av Carolas skiva ”Främling”.

Längre fram kommer det även att dyka upp saker från Vikingarna, Sten & Stanley, Hep Stars, Friends, Barbados och många många fler. Dessutom kommer många av Berts privata saker att säljas, alltifrån personliga foton till Berts riksdagskorrespondens från hans tid som politiker.

– Vi har så fruktansvärt mycket grejer från 40 års verksamhet, och nu ska allt bort. Det jag säljer är egentligen en del av den svenska musikhistorien. Så om man är lite slug kan tjäna en rejäl hacka på att köpa av mig, säger Bert.

De första auktionerna startar idag, och avslutas på söndag den 4:e oktober. Därefter kommer nya föremål att läggas upp varje vecka.

Länk till Berts auktioner:
http://kampanj.tradera.com/promo/bert/

Scroll to Top