Bert Karlsson auktionerar ut unik flygel

bert-karlssonSchlagerkungen Bert Karlssons enorma flygel av modell Steinway B211 säljs nu på Tradera. Det är inte vilken flygel som helst som nu är till salu. Berts flygel har spelat en central roll i den svenska musikhistorien. Den har använts vid skrivandet av otaliga svenska klassiker som bland annat Herreys oförglömliga ”Diggi-loo diggi-ley” och flera av Carolas största hitlåtar.

Bert har sedan oktober sålt av mängder med prylar som guldskivor och musikpriser på Tradera från hans tid som skivbolagsdirektör. Han säljer ut eftersom han nu börjar trappa ned verksamheten i skivbolaget och kommer inom kort flytta till nya lokaler. Hittills har mängder med musikhistoriska föremål hamnat hos lyckliga fans och samlare. Fortfarande finns mycket kvar och dagligen hör fans av sig med frågor och önskningar om olika artister.

Flygeln är det största och mest värdefulla föremålet ur Berts samling och har enligt Bert ett inköpsvärde på cirka 860 000 kr. Den har funnits i hans ägo i cirka 25 år och när det nu säljs på Tradera kan det bli ett av de dyrast sålda föremålen i Traderas historia.

– Den flygeln har genererat mig 100-tals miljoner med tanke på alla hits som jag gjort på den, säger Bert.

Länk till auktionen:
http://www.tradera.com/auction/auction.asp?aid=101414411

Se alla auktioner från Bert Karlsson.

Scroll to Top