Berns firar 150 år med brädspel

Berns fyller 150 år och har under många år varit platsen där Stockholms kulturelit samlats, inom olika genre. Mat, dryck, musik, nöje, konst, underhållning, design, film och mode, för att nämna några.

Berns inledde firandet med att öppna den nya restaurangen Nosh and Chow på Norrlandsgatan 24 och följer nu upp med nästa jubileumsaktivitet.

Med denna aktivitet vill vi hylla modet genom tiderna, genom att lansera världens första spel som kombinerar en fysisk spelplan med en digital app.

Kan Elin Kling hypnotisera höns? Hur många gånger har Göran Greider burit slips? Och vilken svensk modeprofil driver en blogg tillsammans med en häst?

Under modeveckan i januari 2013 släpps sällskapsspelet Front Row – slaget om modetronen. Ett spel om att armbåga sig fram i modevärlden – och vinna den åtråvärda platsen på visningarnas första rad.

I Front Row möter du bekanta ansikten från både den svenska och den internationella modevärlden: stylisterna, modellerna, journalisterna, modebloggarna och alla designers. För att erövra den åtråvärda modetronen behöver du både karriärslist, kunna din modehistoria och hålla koll på det senaste skvallret bland modemaffian.

Front Row – slaget om modetronen är ett klassiskt brädspel där du tar dig fram genom att samla både kredd och kindpussar – nödvändiga attribut för att ta sig igenom den svåra utmaningsdelen ”modemissarna” där din stilkänsla sätts på prov. Har du rätt klackar? Smygshoppar du på JC – eller vet du inte hur man uttalar Gucci? Minsta felsteg, och du riskerar att falla av tronen. I Front Row finns det bara en vinnare.

Spelet har utvecklats av idébyrån EGG, Anders Rydell & Johan Lindskog, och kommer säljas till ett rekommenderat pris på 300 kronor. Under februari kan det köpas exklusivt på Berns.se och på Berns Hotel, därefter finns spelet även i utvalda butiker.

Rulla till toppen