Ben Folds samarbetar med Nick Hornby på nytt album

lonely-avenueLonely Avenue, är ett nytt samarbete mellan två etablerade namn, den amerikanska singer-songwritern Ben Folds och den engelska författaren Nick Hornby. Den 28 September släpps deras album Lonely Avenue. Albumet innehåller musik och sång av Folds och texter av Hornby, med stråkarrangemang av en av vår tids mest influensrika pop-stråk arrangörer, Paul Buckmaster (David Bowie, Elton John, Leonard Cohen).

Albumet är främst till för att avnjutas på vinyl enligt Folds själv, en alldeles speciell vinyl utgåva kommer att släppas. Den är inspelad på en två kanals kassett spelare, tillverkad i Abbey Road Studios och pressad i Diepholz i Tyskland. Lonely Avenue kommer även att släppas på cd, digitalt och som en special version som innehåller fyra noveller som skrivits av Hornby.

Idén till samarbete föddes under en middag två vänner emellan, Hornby började att maila korta texter till Folds som han musiksatte. Detta resulterade i tolv korta musikalberättelser som sedan sattes ihop till ett album.

Ben Folds blev ett känt namn tillsammans med sitt Ben Folds Five, på senare är har han även hunnit spela in inte mindre än tre solo-album. Senast förra året släppte han en inspelning med college-studenter som sjunger några av hans utvalda verk.

Nick Hornby är en författare med förkärlek för musik och musiker, hans noveller handlar alla om musik på ett eller annat sätt. Några av dem har även blivit film, bland annat High Fidelity.

Hemsidor
www.benfolds.com
www.nickhornby.co.uk

Scroll to Top